כלים

ילד בן שלוש הגיע ביום חמישי האחרון (ה-24.3.11), למיון ילדים ברמב"ם, ואובחן כסובל מהרעלה. הפעוט הובהל לביה"ח, לאחר שבלע כמות גדולה יחסית של גרגרי חומר ניקוי חריף שהיו מאופסנים בארון מתחת לכיור בבית הוריו שבקריות. תוך דקות מרגע הגעתו של הפעוט למיון ילדים, הוא הוכנס בדחיפות ליחידת "גסטרו ילדים", בניהולו של ד"ר רון שאול, שם הוא הורדם ובוצעה בו שטיפת וושט וקיבה דחופה כדי לסתור את הפעולה המסוכנת של חומרי הניקוי, העלולים לגרום לכוויות פנימיות קשות

לאורך כל השנה, ובמיוחד בתקופה שלפני חג הפסח, נתקלים ברמב"ם במקרים מסוג זה. תחת קטגוריית התאונות הביתיות, ישנם לא מעט מקרים שניתן למנוע, אם רק תופנה תשומת לב והקפדה על כללי הבטיחות.

לדבריה של תמר זעפרן, משלוחת "בטרם" רמב"ם, ילדים צעירים מועדים להרעלות מאחר וחוש הטעם והריח שלהם עדיין אינו מפותח דיו, ואינו גורם להם לדחייה מחומרים בעלי ריח שלנו, כמבוגרים, עלול להיות דוחה, כגון אקונומיקה.

"בנוסף", מציינת זעפרן, "יכולתם של ילדים צעירים לזהות את סימני האזהרה שעל תווית מיכל החומר הרעיל היא נמוכה, ולכן אינם מודעים לסיכון שבדבר. על מנת למנוע מקרי הרעלה, אנו בארגון "בטרם" ממליצים לשמור חומרי ניקוי וחומרים רעילים אחרים הרחק מהישג ידם של ילדים, בארון גבוה ונעול. חשוב לרכוש חומרי ניקוי באריזות בעלות סגירה קשת פתיחה לילדים, ולהקפיד לסגור את האריזה מיד בתום השימוש. כמו כן חשוב לשמור את החומרים במיכלים המקוריים, ולא במיכלים אחרים העלולים לבלבל את הילדים, כמו בקבוק מים מינרלים".