space9מסעדת SPACE שבמושב אמונים מצאה את סוד העושר: השילוב בין יין ובשר הינו מיוחד - לא כל יין מתאים לכל בשר ולכן חשובה ההתאמה המיוחדת והידע הנרחב בתחום. "היינות שלנו נשמרים במקררי יין ייחודיים בטמפרטורה של 17 מעלות המותאמת במיוחד לסוגי היינות ושומרת על הארומה שלהם" אומרים במסעדת הבשרים הכשרה, space, שהוקמה לפני חודשיים במושב אמונים, הסמוך לאשדוד

כלים

שם, במרתף היינות המיוחד, יכולים הסועדים למצוא מגוון רחב של סוגי יינות: יינות בוטיק יוקרתיים, יינות מותג נבחרים ועוד. אחד היינות המיוחדים שניתן למצוא במרתף היינות של space הוא 'אלכסנדר הגדול', יין אדום יבש - קברנה סוביניון בציר 2006 המיוצר על ידי יקב אלכסנדר בבית יצחק.

היין מורכב משני זני ענבים הגדלים בצפון המדינה באזור הגליל העליון וצבעו בורדו עמוק עם גוון שחור בוהק. גם שמו של היין 'אלכסנדר הגדול' הינו שם בעל משמעות עמוקה וניתן לו על שם התמונה שמתנוססת מלפנים (אגב, התמונה שמתנוססת עליו הינה של הצייר Charles Le Brun's והיא נרכשה ממוזיאון הלובר בפריז בזיכיון בשביל להתנוסס על גבי הבקבוק).

לצד התפריט הקולינארי המגוון שהרכיב שף גיא פרץ, ותפריט היינות הייחודי תקבלו גם תפריט מעט שונה, אחד שלא ניתן למצוא בכל מקום ולמעשה כזה שלא ניתן למצוא אותו בהרבה מסעדות בארץ כלל - תפריט סיגרים הכולל לא פחות מ-6 סוגים נבחרים של סיגרים לרבות "קואיבה" סיגר קובני עבודת יד, סיגרים דקים לנשים ועוד. ככה זה כשחושבים על הפינוקים הקטנים ביותר עבור הסועדים.

אין לטעות במעמדו של הסיגר בחברה. הסיגר איננו צרור של עלי טבק המיועד לעישון, אלא סמל סטאטוס, יוקרה ואיכות. יין יוקרתי וסיגר בתוספת ארוחה בשרים מובחרת ללא צל של ספק הם מותרות וטעימה מהחיים הטובים. אם אתם בעניין, בקשו מהמלצר סיגר קואיבה סיגלו (Cohiba Siglo) עם נגיעות דבש ויין בוטיק אדום יבש רצוי לצד ארוחה בשרית כמובן.

Space, מושב אמונים, משק 104, טל' 08-8677210.