מתכון לביצים ממולאות המוגשות בתוך קליפתן, מאכל פולני ייחודי ונפלא. המתכון שייך לשפיות אגניישקה קרנגליצקה ואגתה וויידה מרשת מסעדות העילית קרנגליצי בוורשה, שהנחו סדנת הכרות עם המטבח הפולני בבית הספר תדמור

כלים

ביצים ממולאות

חומרים:

10 ביצים קשות בקליפתן

1 בצל קטן

20 ענפי שמיר

20 עלי בצל ירוקים

20 ענפי פטרוזיליה

1 ביצה

1-2 כפות מיונז

פירורי לחם

מלח, פלפל

שמן-זית לטיגון

אופן הכנה:

  • קוצצים את עשבי התיבול.
  • מטגנים את הבצל בשמן.
  • חותכים כל ביצה לאורכה עם הקליפה (לא לשבור...).
  • מוציאים את תוכן הביצה וקוצצים אותו.
  • מוסיפים בצל מטוגן, עשבי-תיבול, מיונז ותבלינים.
  • מכניסים את התערובת חזרה לתוך קליפת הביצה.
  • מפזרים מעל פירורי-לחם.
  • מטגנים לסגירה במחבת.
  • אוכלים חם, בעזרת כפית קטנה.