חציל הוא אחד הירקות האהובים על הטבעוניים ולא בכדי הוא פשוט ונוח להכנה וקשה שלא לאהוב אותו. חציל הינה מנת פתיחה מעולה וקלילה המלווה בטחינה, צנוברים ולחם הבית. המתכון שלפניכם באדיבות השף סימו בן חובל מהמסעדה הגיאורגית "פטרה" הממוקמת בחוף הקשתות באשדוד. מתאימה לכל סוגי הארוחות. 

כלים
חציל פטרה
חציל פטרה

 המתכון:

חציל בינוני

2 כפות שמן זית

כפית שטוחה פלפל שחור (אפשר גרוס)

2 כפות טחינה משומשום מלא (30 גרם)

כפית שטוחה מלח כפית

1 כף מיץ לימון סחוט

2-3 שיני שום קצוצות דק

מים לפני הצורך.

כף קצוצה כוסברה / פטרוזיליה

כף קצוצה בצל ירוק

אופן ההכנה לחציל:

1. את החציל חותכים בפסים דקים ב3-4 מקומות ומניחים מעל כירת הגז על רשת צלייה / אופציית גריל בתנור או בגריל חשמלי / על גריל פחמים עד שהקליפה משחירה ומצטמקת.

2. כדי לשמור על צבעו הלבן של בשר החציל מקלפים אותו מיד אחרי הקלייה, או חוצים ומוציאים את הבשר בעזרת כף עץ. כדי לשמור על המרקם הבשרני, רצוי לקרוע את הבשר בידיים. בכל מקרה לא קוצצים יותר מדי.

אופן ההכנה לטחינה:

ל2 כפות טחינה (עבור חציל אחד) מוסיפים את המלח ופלפל שחור, מיץ לימון, את שיני השום הקצוצות וחצי כוס מים ולערבב עד למרקם סמיך וללא גושים. טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך.

אופן ההגשה:

הכי טוב להגיש סמוך לקלייה. במקרה כזה כדאי לתבל את החציל בעודו חם כך הוא סופג את טעמי התיבול בצורה הטובה ביותר. שניה לפני ההגשה לפזר מעט צנוברים, כוסברה/פטרוזיליה/בצל ירוק קצוץ.