חביתיות דקיקות וזהובות מקמח כוסמין מלא אורגני של "תבואות". כשעורמים חביתיות זו על זו ומוסיפים מכל טוב הארץ – מקבלים "מגדל פיזה" מתוק ובריא. אפשר לזלף רטבים או למרוח ממרחים שונים בין שכבה לשכבה לקבלת מיקס של טעמים ומרקמים. המתכון הופק בשיתוף עם אתי בטיטו, מתכונאית ובלוגרית

כלים
מגדל פנקייקס מקמח כוסמין מלא. סטיילינג וצילום – יולה זובריצקי
מגדל פנקייקס מקמח כוסמין מלא. סטיילינג וצילום – יולה זובריצקי

לבלילה (כ-20 חביתיות גדולות)

1.5 כוס קמח כוסמין מלא אורגני "תבואות"

1 כוס קמח לבן

2 כפות אבקת אפייה

2 כפות סוכר חום

1 כפית מלח

2 כוסות חלב קוקוס

3 כפות שמן

1 בננה קטנה מעוכה היטב

2 ביצים בגודל בינוני

25 גרם חמאה לטיגון

לתוספות

1 כוס שערות חלווה

1 בננה חתוכה לפרוסות

3-2 תמרים קצוצים דק

1 כוס מיקס שקדים קצוצים, אגוזי פקאן מסוכרים, שקדים פרוסים טבעיים, פיסטוקים קצוצים, בננה מיובשת.

רטבים וממרחים לפי טעמכם האישי: סילאן תמרים או דבש, טחינה גולמית, ממרח שוקולד טבעוני, ממרח חרובים וכדומה.

אופן ההכנה

הכנת הבלילה: מנפים בקערה את המצרכים היבשים: קמחים, אבקת אפייה, מלח וסוכר, ומוסיפים את החלב, הביצה, השמן והבננה. מערבבים עד לקבלת בלילה חלקה. מחממים קוביית חמאה (כ-10 גרם) במחבת שטוחה או במחבת המיועדת לפנקייק ומנמיכים את האש. יוצקים במהירות כמות קטנה של בלילה בעזרת מצקת לפי הגודל הרצוי. מחכים מעט עד שהחביתייה תיפרד בקלות מהמחבת והופכים לצד השני עד להזהבה. הרכבת המגדל: מניחים חביתייה על צלחת ההגשה, מזלפים סילאן תמרים, דבש או אחד הרטבים האחרים ומפזרים מעליו מתערובת האגוזים, הבננות וכו' בחופשיות. עורמים שכבות נוספות, ולסיום מזלפים סילאן תמרים ומקשטים בשערות חלווה, פיסטוקים קצוצים ובננות.