סלט חם-קר של פטריות שי-מג'י, חלומי ועלי תרד - מתכון מיוחד מתוך חוברת המתכונים של חוות תקוע, מאת ענת לבל. פטריות שי-מג'י הן פטריות יפיפיות המוסיפות לכל מנה טעם וחן. הפטריות בנויות מרגל ארוכה וראש קטן, ומשתלבות לצרור דמוי זר פרחים דקורטיבי. הפטריות שומרות על מרקמן היציב גם לאחר בישול ארוך, וטעמן אגוזי מעט

כלים
סלט חם-קר של פטריות שי-מג'י, חלומי ועלי תרד. צילום: ענת לבל
סלט חם-קר של פטריות שי-מג'י, חלומי ועלי תרד. צילום: ענת לבל

רכיבים ל-4 מנות

2 מגשיות פטריות שי-מג'י בשני צבעים, מופרדות מהבסיס, של חוות תקוע

2 שיני שום כתושות

מעט שמן זית לטיגון

מלח, פלפל

1 חבילה (200 ג') גבינת חלומי, חתוכה לפרוסות או לקוביות

1 בצל סגול, פרוס לרצועות

חופן עגבניות שרי חצויות

1 שקית (400 ג') עלי בייבי תרד או רוקט

שקדים פרוסים קלויים (לא חובה)

לרוטב

¾ כוס שמן

¼ כוס חומץ בלסמי

1 כפית חרדל

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה

מערבבים בצנצנת את כל רכיבי הרוטב.

מחממים מחבת עם מעט שמן זית, מוסיפים שום ופטריות, מקפיצים קלות, מתבלים במלח ובפלפל ומעבירים לקערה. מוסיפים למחבת מעט שמן ומטגנים את החלומי עד להזהבה.

מרכיבים את הסלט: מניחים בקערה את העלים, עגבניות השרי, הבצל הסגול, הפטריות המוקפצות וגבינת החלומי הצרובה. מזליפים על הסלט מהרוטב, מערבבים בתנועות קלות, זורים שקדים ומגישים מיד.