דג פורל אפוי מוגש עם אנטיפסטי מעולש (אנדיב) ומעגבניות שרי. המתכון באדיבות מיכל לוי אלחלל

כלים
דג פורל אפוי מוגש עם אנטיפסטי מעולש (אנדיב) ומעגבניות שרי. צילום: דני לרנר
דג פורל אפוי מוגש עם אנטיפסטי מעולש (אנדיב) ומעגבניות שרי. צילום: דני לרנר

מרכיבים ל-4 מנות

4 דגי פורל שלמים קטנים

1 לימון חתוך לשמיניות

4 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף וחתוך לפרוסות

4 ענפי רוזמרין

2 כפות שמן זית כתית מעולה

לאנטיפסטי

4 ראשי עולש (אנדיב) של חוות תקוע חתוכים לרבעים אורכיים

200 גרם עגבניות שרי

5 כפות שמן זית

1 כף חומץ בלסמי

מלח ופלפל

אופן ההכנה

מחממים תנור לחום גבוה, 220 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה

מנקים את הדגים, חורצים שני חתכים בדופן הדג בצורה אלכסונית וממלאים את פנים הדג בשתי שמיניות לימונים, כמה פרוסות ג'ינג'ר וענף רוזמרין. מברישים את הדגים בשמן זית ומתבלים במלח ובפלפל.

מניחים את הדגים בתבנית צמודים זה לזה.

בקערה גדולה מערבבים את ראשי העולש (אנדיב) עם העגבניות מתבלים ב 2 כפות שמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל, ומניחים בתבנית ליד הדגים.

אופים כ-20 דקות, או עד שהדג יציב למגע.

מגישים חם לצד ירקות האנטיפסטי.

*לחימום נוסף אפשר לחמם את הדגים בחום בינוני (160 מעלות) כ-8 דקות.