מתכון לקציצות דגים מבושלות, מדגי לברק וטונה. מאכל בריאותי ומאוזן, המלצה של ליטל פיינגרץ, דיאטנית קלינית B.SC בסטודיו C

כלים

חומרים:

300 גרם דג לברק טחון

300 גרם דג טונה אדומה או לבנה טחון

3 שיני שום קצוצות

צרור פטרוזיליה קצוצה

צרור כוסברה קצוצה

1 כפית כמון

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית הל טחון

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1/2 כפית מלח

לרוטב:

1/2 כוס שמן קנולה

4 שיני שום פרוסות

1 כף פפריקה

200 גרם גרגירי חומוס מושרה למשך לילה ושטוף

150 מ"ל מים

צרור כוסברה חתוך גס

אופן ההכנה:

1. מבשלים את גרגירי החומוס במים כ- 20 דקות ומסננים

2. מערבבים את כל חומרי הקציצות לתערובת אחת ויוצרים כדורים

3. להכנת הרוטב: שופכים את השמן לסיר מוסיפים את שיני השום והפפריקה ולאחר מכן את גרגירי החומוס והמים ומביאים לרתיחה

4. מוסיפים את הכוסברה ואת קציצות הדגים ומביאים לרתיחה וממשיכים לבשל כ 10 דקות

כ- 250 קלוריות למנה