תפוחי אדמה, שאלוט וכרוב ניצנים טרי אפויים בתנור - מתכון טעים ובריא. המתכון באדיבות ענת לבל ו"חוות תקוע"

כלים
תפוחי אדמה, שאלוט וכרוב ניצנים טרי אפויים בתנור. צילום: אנטלי מיכאלו
תפוחי אדמה, שאלוט וכרוב ניצנים טרי אפויים בתנור. צילום: אנטלי מיכאלו

מרכיבים:

700 ג׳ תפוחי אדמה קטנים עם הקליפה שטופים היטב

350 ג׳ כרוב ניצנים טרי (מארז), חצויים

8 בצלצלי שאלוט, קלופים וחצויים

3 כפות שמן זית

1 כף חרדל דיז׳ון גרגירים

כפית פפריקה מתוקה

מלח, פלפל

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

· מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה במים רותחים 3 דקות, מסננים, מצננים ופורסים לחצאים.

· מערבבים היטב בקערית שמן זית, חרדל, מלח, פלפל ופפריקה.

· חצי מכמות הרוטב מערבבים עם תפוחי האדמה והשאלוט ואת החצי השני מערבבים עם כרוב הניצנים בקערה נפרדת.

· מניחים את תפוחי האדמה והשאלוט בתבנית ואופים כחצי שעה. לאחר חצי שעה מוציאים, הופכים, מוסיפים את כרוב הניצנים כשהחלק החתוך כלפי מטה וממשיכים לאפות 15-20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים ושזופים וכרוב הניצנים מתרכך ומופיעים סימני חריכה בחלקו החתוך.

· מגישים חם.