• על מי חל הסדר איזון משאבים בגירושין?

הסדר איזון משאבים בגירושין חל על זוגות שנישאו אחרי ה-1 בינואר 1974 ולא ערכו ביניהם הסכם ממון, או שערכו ביניהם הסכם ממון אך הוא אינו תקף, או שבהסכם הגירושין ביניהם הם לא הגיעו להסכמה באשר לאופן חלוקת הרכוש ביניהם. על זוגות שלא חל עליהם הסדר איזון משאבים בגירושין, חלה חזקת השיתוף.

קרדיט תמונה FREEPIK
קרדיט תמונה FREEPIK

 

  •  מה ההבדל בין הסדר איזון משאבים בגירושין לבין חזקת השיתוף?

הסדר איזון משאבים קובע שנכסים שהגיעו לגבר או לאישה במהלך הנישואין – אוטומטית נחשבים לנכסים משותפים בין בני הזוג, אלא אם הוכח אחרת, אך לפי חזקת השיתוף – יש להוכיח שתנאים מסוימים מתקיימים כדי שאותם נכסים ייחשבו לנכסים משותפים. בנוסף, איזון המשאבים פירושו שהצד שמצבו הכלכלי טוב יותר משלם לצד השני את שווי ההפרש, אך לפי חזקת השיתוף – בן הזוג השני זכאי לחצי מהנכס עצמו של משנהו (שיתוף "בעין").

לפורטל המקיף בענייני גירושין ראה בקישור הבא: לפורטל דיני משפחה מומלץ: https://www.todivorce.co.il/

 

  • על אילו נכסים חל הסדר איזון משאבים בגירושין?

לפי חוק יחסי ממון, כל הנכסים שנצברו בעת הנישואין, נחשבים לנכסים משותפים, גם אם הם לא רשומים על שם שני בני הזוג אלא על שם אחד מהם. מדובר בנכסי מקרקעין, נכסי מיטלטלין, ניירות ערך וכן קרנות השתלמות, פנסיה, קופות תגמולים ופיצויי פרישה. עם זאת, מסביר עורך הדין למשפחה איתי בוזגלו כי על כספי גמלה מהמוסד לביטוח לאומי, פיצוי שמגיע לאחד מבני הזוג בגין נזקי גוף, ונכסים שהצדדים הסכימו בכתב שהם לא יהיו משותפים – לא חל הסדר איזון משאבים בגירושין. כך גם לגבי נכסים שהתקבלו במתנה או בירושה בעת הנישואין, או שהיו בבעלות אחד מבני הזוג בטרם הנישואין ונשארו בבעלותו בעת הנישואין – אלא אם בן הזוג השני מוכיח שהייתה כוונה לשתפו בנכסים אלה.

  • כיצד עורכים הסדר איזון משאבים בגירושין?

מבוצעת הערכת שווי לנכסים המשותפים לבני הזוג – לרוב על ידי רואה חשבון. יש לנכות את סכום החובות המגיעים משווי הנכסים של כל בן זוג. במידה ששווי הנכסים של אחד מבני הזוג גבוה משווי הנכסים של בן זוגו, צריך הראשון לשלם לשני חצי מההפרש – בין אם בסכום כספי ובין אם בהעברת נכס באותו הסכום. לאחר מכן, הנכסים מחולקים באופן שווה בין בני הזוג, כל עוד אין הצדקה לביצוע חלוקת משאבים שאינה שוויונית.

  • האם ניתן לבצע הסדר איזון משאבים עוד לפני הגירושין?

התשובה לכך חיובית, כל עוד בני הזוג חיים בנפרד כבר תשעה חודשים או יותר, או אם קיים ביניהם קרע מהותי, או אם חלפה לפחות שנה מהיום שבו הוגשה בקשה להליך גירושין או בקשה לביטול נישואין, או מהיום שבו הוגש כל הליך שקשור לרכוש של בני הזוג (בקשה לביצוע איזון משאבים, בקשה לפירוק שיתוף, תביעה לחלוקת רכוש או בקשה להצהיר על זכויות בנכס). במקרים מסוימים, למשל אם קיימת אלימות במשפחה, בית המשפט יכול להורות על קיצורן של תקופות אלה.

עדכונים אחרונים

קרדיט תמונה FREEPIK

השכרת רכב לטווח ארוך: הפתרון החכם לצרכים שלכם

רוב האנשים שזקוקים לרכב לתקופה ממושכת, בוחרים לרכוש לעצמם רכב פרטי, או לחילופין, לבחור…
קרדיט תמונה FREEPIK

3 טיפים לבחירת ספק החשמל המתאים עבורך

בחירת ספק חשמל פרטי היא צעד משמעותי שיכול להוביל לחיסכון משמעותי בעלויות החשמל, לשיפור…
קרדיט תמונה FREEPIK

הפלות חוזרות בתחילת הריון - חשוב שתדעו

אובדן הריון הוא בהחלט בשורה קשה לכל סוג, בהחלט במקרים בהם מדובר באובדן שמתרחש יותר מפעם…
קרדיט תמונה FREEPIK

קרטונים למעבר דירה וחשיבותם

א. הגדרה של קרטונים למעבר דירה קרטונים להובלה, הידועים גם כקופסאות הובלה, הם קופסאות…
קרדיט תמונה FREEPIK

ערעור על החלטת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים ונהיגה בשכרות פעם שניה

האם המסע שלך להשבת זכויות הדרך שלך נתקל במחסום נוסף עם החלטת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים…
קרדיט תמונה FREEPIK

נהיגה תחת השפעת סם- איך עורך דין תעבורה יכול לסייע לכם להתמודד עם זה?

שלילה של מינימום שנתיים לרישיון הנהיגה לאחר נהיגה תחת השפעת סם יכול להיות העונש שתקבלו.…