עשרות בודדים של בני נוער בכיתה י'א נבחרו מכל הארץ בתוכנית בה מושקעים מאות אלפי דולרים, תוכנית "רימון" שמטרתה לקיים בפועל את אמירתו של חתן פרס נובל לכימיה צ'חנובר - בלי פילוסופיה ומדעי הרוח לא יהיו מנהיגים בהי טק, מדע, חברה, כלכלה ופוליטיקה.

זו כנראה לא תמונת התיכוניסט הממוצע שאתם מעלים בדמיונכם: ויכוח לוהט בסמינרים כבדים על פילוסופיה של אפלטון, דיונים על כצנסון , בן גוריון ושאלות אתיות מרכזיות כמו צדק חברתי, ציונות מעשית, סוף שבוע בעתיקות קיסריה עם מבט היסטורי כמו גם עתידי, ומטלות אקדמיות מסמינר לסמינר. תוכנית רימון מתבלטת בעומק , בעיניים היוקדות וברצון לתרום ולהוביל בעתיד בכל תחום חברתי, כלכלי או אחר.

"בעשורים האחרונים מתמקדת מערכת החינוך הישראלית בעידוד הישגים בתחומים המדעיים-ריאליים. מבלי להפחית מחשיבותן המכרעת של תעשיות ההיי-טק לכלכלת ישראל ולהתפתחותה, אין בהן די כדי להצמיח דור חדש של מנהיגים, אנשי מחשבה וחזון. העם היהודי נודע מאז ומעולם כגורם המכיר בכוחם האדיר של רעיונות רוחניים על החברה: החל בעליית ערכי המוסר, דרך מהפכות פילוסופיות וכלה בתפיסות פסיכולוגיות וחברתיות שהוגיהן יהודים. אך כוחם של רעיונות וחשיבותם בעיצוב העתיד לא פחת. " אומרים מוןבילי התוכנית.

חסרונם של אנשי הרוח והחזון בולט כיום במערכות החינוך, הצבא והתקשורת, אך בעיקר במרחב הציבורי והישראלי, הנזקק לאנשים כאלו כ"אוויר לנשימה". הבעיות החברתיות, הקיטוב והשסעים בחברה הישראלית, מהווים סכנה קיומית המאיימת לא פחות מאיומים כלכליים וביטחוניים.

תכנית "רימון" , פרי יוזמה של קבוצת תורמים ושל מרכז שלם, מסייעת לתלמידי תיכון בעלי מודעות חברתית ושאיפות אינטלקטואליות, לטפח את עולם הרוח , לעודד את יצר הסקרנות. לשאול שאלות גדולות, ולחשוף מרחבי דעת המרכיבים את הזהות הישראלית. שאיפתה העליונה של תכנית "רימון" היא להצמיח רצון להיות אנשי מחשבה וחזון אשר יהפכו את מדינתנו למקום בו חיים אזרחים טובים יותר.