בעיצומה של המלחמה (ושל החופש הגדול, למי שזוכר אותו) שני נערים עוסקים במה יכילו קופסאות האוכל בשנת הלמודים הבאה. לא רק שלהם, של כל ילדי ישראל.

כלים

עמית (16) ומתן (14), יחד עם אמם ניבה, החליטו להביא לישראל את שגעון ה״בנטו״ היפני - קופסאות אוכל קומפקטיות, מלאות צבע, יופי ובעיקר בריאות.

הם מתכווננים לעשות זאת דרך הוצאה עצמאית של ספר הדרכה להכנת אוכל יפני ויצירת קופסאות בנטו יפיפיות המיועדות בעיקר לילדים ולבני נוער, ״כדי שיאכלו קצת פחות ג׳אנק וקצת יותר בריא״.

"בנטו" הוא השם היפני לארוחות "טייק אווי"בקופסה. ניבה: ״לא מדובר בדחיסת סנדוויצ'י פסטרמה לקופסאות פלסטיק – הרי בשביל דבר כזה לא צריך ספר. תרבות הבנטו שמה דגש חזק על אסתטיקה ואיזון תזונתי בהתאם לגיל, למין ולמשקל של כל אחד ואחת מאתנו. בעוד שתרבות האכילה המערבית, המוכרת לרובנו, מקדשת כמות, טעם מופרז ומהירות הכנה- הבנטו היפני הוא כמעט ההפך הגמור ממנה. ארוחת הבנטו מורכבת ממגוון של מזונות בריאים, הנאכלים לאט ובמתינות, מסודרים באופן משובב עיניים, מה שמאפשר ליהנות מהטעמים ומהצבעוניות במנות מדודות ובמהירות שבה מוחנו מסוגל לקלוט מה הוא אוכל. שילוב הנתונים הזה, הוא שהופך את ארוחת הבנטו לבריאה במיוחד וכאמור גם משביעה״.

כל המתכונים בספר - מתכונים בשריים, צמחוניים, טבעוניים, מנות עיקריות, תוספות ומתאבנים - כשרים ומורכבים מחומרים נגישים ונפוצים במטבח הישראלי, ולא פחות חשוב- מתכונים שעברו את מבחני הטעימה של עמית ומתן. צוות הפרוייקט מבטיח שההדרכות והציורים המקוריים (עליהם אחראים מתן ועמית) ילוו את הקוראים מקרוב, צעד אחר צעד, בבניית קופסת הבנטו האידאלית עבורם, בקלות ובדרך שכל אחד יכול.

את הכספים להפקת הספר, שכולו מצוייר ומעוצב כספר מנגה (מנגה= קומיקס יפני)- הם מגייסים דרך פרוייקט מימון המונים באתר ״מימונה״, ומבקשים מהציבור לגייס סך של 40 אלף שקלים עד סוף ספטמבר.

בעד ההשקעות שמשקיע הציבור, מציע צוות הפרוייקט תמורות ייחודיות: הספר עצמו, ערכות להכנת בנטו, סדנאות לימוד בנטו ואפילו פרסום חינם בתוך הספר, שיופץ במעל אלף עותקים.

עמית מתן וניבה מדגישים, שכל השקעה, ולו הקטנה ביותר, מסייעת להם. לדף הפרוייקט: https://www.mimoona.co.il/Projects/2148