כלים

המשוררת שלי אלקיים, יועצת חינוכית מומחית, נבחרה השבוע לתפקיד מנכ"לית מכון אימפקט ס.א לחקר ומעקב אחר הסובלנות והשלום בחינוך בבתי הספר. טרם כניסתה לתפקיד המנכ"ל כתבה אלקיים עבודת דוקטורט באוניברסיטת בר אילן. במקביל שימשה בארבעת החודשים האחרונים כמ"מ יו"ר המכון בפועל

shelley_Elkayamאלקיים הנה חברת הנהלה של אגודת היועצים החינוכיים בישראל ושל האגודה הישראלית לטיפול קבוצתי אנליטי. שלי אלקיים, מוסמכת אוניברסיטת ליברפול בהצטיינות, השפיעה בשינוי מדיניות האוריינות בישראל בשנת 2002, משעיצבה מודל תיאורטי אודות טיפול קוגניטיבי התנהגותי בקריאה והוכיחה כי על המדינה לאמץ שיטת קריאה מהימנה יותר מבחינה מדעית.

אלקיים פרסמה ששה ספרי שירה ובהם רב-המכר "כשהנחש והעכבר נפגשו לראשונה" שנלמד מאז שנת 1994 במסגרת תכנית הלימודים בחינוך לשלום בבתי הספר. היא מוכרת גם כחלוצת התנועה להבנה בין-דתית, כמי שהנהיגה את תנועת "המזרח אל השלום" ותנועות לקידום מעמד האישה.

עם בחירתה לתפקיד אמרה אלקיים כי כשם שמלחמות מתחילות במוחותיהם של אנשים, כך גם הגנה על סובלנות ושלום נולדת במחשבת האדם. לדבריה מה שילמדו הילדים יקבע את עמדתם ורמת סובלנותם בעתיד ולפיכך חשוב להקנות בחינוך בבתי הספר ערכים של סובלנות ושלום.

מכון אימפקט ס.א לחקר הסובלנות והשלום הנו עמותה עצמאית, א-פוליטית וללא מטרות רווח שמיועדת לחינוך לשלום בין העמים והאומות על ידי חינוך לסובלנות ודחיית אלימות כאמצעי לפתרון סכסוכים. המכון הוקם בשנת 1998 ובראשו ועד מנהל מישראל ומועצה בינלאומית בה חברים מומחים בעלי מוניטין מרחבי העולם. הסגל המחקרי עובד בקבוצות, במכון הממוקם בגבעת רם בירושלים, ושמועסקים בו שבעה עובדים. המכון מפרסם מדי שנה מספר דוחות מחקר וביקורת על תוכניות וספרי לימוד של מגזרים ומדינות.