באוניברסיטת בן-גוריון נבחרו באחרונה שלושה דיקנים חדשים, שיחלו בתפקידם ב-1 באוגוסט 2010. מדובר בדיקן הפקולטה למדעי הרוח והחברה, פרופ' דיויד ניומן, שיחליף את פרופ' משה יוסטמן, דיקן הפקולטה לניהול, פרופ' איילה מלאך פיינס שתחליף את פרופ' אריה רייכל ודיקן קמפוס אילת, פרופ' מירי עמית, שתחליף את פרופ' שאול קרקובר

כלים
דיויד ניומן הוא פרופ' לגיאוגרפיה פוליטית במחלקה לפוליטיקה וממשל באוניברסיטה. מאז שנת 1999, הוא משמש כעורך הראשי של כתב העת הבינלאומי "Geopolitics" . פרופ' ניומן נולד והתחנך באנגליה. את תאריו קיבל מאוניברסיטת לונדון (1978) ודורהאם (1981). בין השנים 1982-1987 שימש כמרצה במחלקה לגיאוגרפיה באוניברסיטת תל אביב ולאחר מכן התמנה להיות מרצה בכיר במחלקה לגיאוגרפיה באוניברסיטת בן-גוריון. בשנת 1998 היה מבין מקימי המחלקה לפוליטיקה וממשל באוניברסיטה, וכיהן כראש המחלקה הראשון שלה בין השנים 1998-2003. בין השנים 1996-1998 שימש כמנהל מכון המפרי הוברט למחקר חברתי באוניברסיטה. בשנת 2003 סייע בהקמת המרכז לחקר חברה ופוליטיקה אירופית (CESPS) באוניברסיטה. בימים אלה מנהל פרופ' ניומן שלושה מחקרים הקשורים ישירות לתהליך השלום, שניים מהם ממומנים על ידי האיחוד האירופי.

פרופ' איילה מלאך פיינס כיהנה במשך שש שנים כראש המחלקה למנהל עסקים באוניברסיטה. מלאך-פיינס, פסיכולוגית חברתית, ארגונית וקלינית, הנה מחלוצות מחקר השחיקה אשר במדד השחיקה שפתחה משתמשים חוקרים בכל העולם. היא פרסמה עשרה ספרים, שלושים פרקים בספרים ומאה מאמרים מדעיים. ספריה שנכתבו באנגלית תורגמו לשפות רבות כולל צרפתית, ספרדית, גרמנית, יוונית, פולנית, טורקית, קוריאנית, סינית ויפנית. בין ספריה שיצאו לאור בשפה העברית: "שחיקה בעבודה", "אהבה ושחיקה בחיי הנישואין", "פסיכולוגיה של המינים" (בהוצאת האוניברסיטה הפתוחה), ו"הלהטוטנית: האישה העובדת". פרופ' מלאך-פיינס מנחה עשרה דוקטורנטים ומחקריה עוסקים במגוון נושאים ביניהם: שחיקה בעבודה ובחיי הנישואין בקרב זוגות כפולי קריירה; לחץ ושחיקה בקרב צוותים בינלאומיים וירטואליים; היבטים פסיכולוגיים ותרבותיים של יזמות; והיבטים פסיכולוגיים בבחירת קריירה בניהול וביזמות. בשנת 2008 פרופ' מלאך-פיינס זכתה בפרס הנשיאה על הצטיינות במחקר מדעי.

מירי עמית היא פרופסור לחינוך מתמטי. היא נולדה בגרמניה, ואת השכלתה רכשה בישראל. היא בעלת תואר ראשון ושני מן הטכניון בחיפה, ואת הדוקטורט סיימה במחלקה למתמטיקה ומדעי המחשב באוניברסיטת בן-גוריון. הייתה ממקימי המרכז והמחלקה להוראת המדעים והטכנולוגיה באוניברסיטה, ובשנים האחרונות עמדה בראשם. בעבר עמדה בראש הפיקוח על הוראת המתמטיקה במשרד החינוך בירושלים. היא מנהלת אקדמית של שורת פרויקטים חינוכיים וביניהם התוכנית לנגישות להשכלה גבוהה, ליל המדענים "חכמים גם בלילה" ועוד. תחומי המחקר שלה מתפרשים על כל תחומי החינוך המתמטי והמדעי תוך שימת דגש על פיתוח חשיבה ויצירתיות, איתור מחוננות מתמטית-מדעית ובניית מודלים לטיפוח כישרונות בפרט בחברה רב-תרבותית.

בנוסף לפעילותה האקדמית, הכוללת גם הנחיה של הרבה דוקטורנטים ומסטרנטים (ובכלל זה הנחיית הדוקטור הבדווי הראשון לחינוך מתמטי). היא רואה חשיבות מיוחדת בהידוק הקשר בין האקדמיה לקהילה. לפני שתיים-עשרה שנים יזמה והקימה את פרויקט "קידומטיקה", המטפח מצוינות בקרב נוער מן הפריפריה, כולל נוער בדווי. פרויקט זה הפך למודל עולמי לקידום מצוינות והניב אלפי מצטיינים בנגב, בנוסף לספרים, מאמרים בכתבי-עת וכנסים בינלאומיים ושלוש עבודות דוקטורט. פרופ' מירי עמית גרה ביישוב עומר. היא נשואה ואם לשלוש בנות.