כלים

תשעה סטודנטים מרחבי העולם ביקרו במכללה האקדמית גליל מערבי במסגרת השקת השתלמות יחודית בנושא שימור שעורכת עבורם רשות העתיקות. ההשתלמות, שמובילה שלי אן פלג ממרכז השימור הבינלאומי בעכו, תארך חמישה חודשים ותעסוק תיאורטית ומעשית במכלול ההיבטים והאתגרים בתחום השימור, כולל סיורים וסדנאות מעשיות

הסטודנטים הגיעו למכללה והתקבלו על ידי ראש החוג לשימור, ד"ר נדב קשטן, החוג היחידי ללימודי שימור בישראל לתואר ראשון. הרצאתו של ד"ר קשטן פתחה את השתלמות ועסקה ב'לימודי השימור במכללה האקדמית גליל מערבי והמורשת התרבותית בישראל'. לאחריה ערכו הסטודנטים סיור במעבדת השימור שבמכללה, מהגדולות בארץ.

ד"ר נדב קשטן: "חשיבות ההשתלמות של רשות העתיקות הנערכת בשיתוף פעולה עם החוג ללימודי שימור  במכללה האקדמית גליל מערבי, היא ביכולתם של הסטודנטים הזרים להכיר את אתרי המורשת, את המוסדות ואת הגופים והאישים העוסקים בשימור. הסדנאות והעבודה המעשית בתחומי השימור מאפשרות להם להכיר את מגוון המבנים ובעיות שימורם. החוג ללימודי שימור שם לעצמו כאחד מיעדיו להכשיר סטודנטים וחוקרים שיתמודדו עם אתגרי שימור המורשת בישראל, כפי שנעשה אף בהשתלמות זאת".

בתחילת השנה סיכמו נשיא המכללה האקדמית גליל מערבי, הפרופ' גדעון פישמן ומנכ"ל רשות העתיקות, שוקה דורפמן,  על  שיתוף הפעולה, במספר מישורים: ספריית החוג לשימור, מעבדת השימור  ועבודה מעשית של הסטודנטים מלווה בחפירות באתרים ארכיאולוגיים.