ריבת בצל עם דבש ורוזמרין: מתכון פולני מיוחד של השפיות אגניישקה קרנגליצקה ואגתה וויידה מרשת מסעדות העילית קרנגליצי בוורשה, שהנחו סדנת הכרות עם המטבח הפולני בבית הספר תדמור

כלים
חומרים:

2 ק"ג בצל אדום

200-250 מ"ל חומץ בן-יין (אדום)

300 גר' סוכר

50 גר' חמוציות מיובשות

2 כפות דבש

מלח, פלפל

מספר ענפי רוזמרין

3 כפות שמן-זית

אופן הכנה:

  • מקלפים את הבצל וחותכים לפרוסות דקות מאוד.
  • מחממים שמן בסיר ומכניסים פנימה בצלים, סוכר וחומץ.
  • מבשלים ובוחשים מדי-פעם.
  • כאשר הבצלים מתרככים ומזדגגים, מוסיפים לסיר סוכר, חמוציות ורוזמרין.
  • מוסיפים קמצוץ מלח ופלפל וממשיכים לבשל עד שהתבשיל מסמיך.
  • מורידים מהאש ומשהים לקירור.