president_Peres_smallרו"ח שי באטון, יוזם החרם היהודי על חברות שסוחרות עם איראן ויו"ר רשת המכללות הפיננסיות cash flow, פנה היום, לנשיא פרס וקרא לו לעמוד בראש החרם היהודי על איראן. בנוסף, פנתה מכללת cash flow ל- 52,000 חברות ואנשי עסקים בישראל, וביקשה מהן להצטרף ליוזמת החרם, המופנה בשלב הראשון כנגד החברות הבינ"ל בוש, ב.מ.וו ואליטליה

כלים

 

 

 

יוזמת ה"חרם היהודי", הקוראת לציבור הישראלי והיהודי בעולם להימנע מלרכוש מוצרים וניירות ערך של חברות זרות הסוחרות עם איראן, החלה לאחרונה לאחר שרו"ח שי באטון, יו"ר רשת המכללות הפיננסיות cash flow, גילה כי ישראלים קונים באופן יומיומי מניות של חברות זרות הסוחרות עם איראן, בניגוד לחוק הישראלי שאיננו מיושם, וזאת מחוסר ידיעה.

במכתב שנשלח היום לנשיא המדינה מר שמעון פרס, וקורא לו לעמוד בראש יוזמת החרם,  מציין באטון כי: "בתחום אחד לא עשינו די – התחום הכלכלי, וכאן כאיש כלכלה ומשק וכישראלי אני חש כי הגיע הזמן שאתרום את שלי. אין לי ספק כי יצטרפו אלי עוד רבים וטובים. הכלכלה האיראנית צריכה להיות מטרה לפגיעה מכוונת מצד כל מי שעתיד ישראל והעולם יקרים לו, ישראלים, יהודים, אוהבי ישראל והדמוקרטיה, וכאלה יש בעולם לא מעט. הגיע הזמן שהעם היהודי ישתמש בכוחו הכלכלי כנגד איראן ותוכנית הגרעין שלה".

לגבי אופן הפעולה במסגרת החרם היהודי, מסביר רו"ח באטון כי אותרה רשימה ארוכה של כ- 120 חברות שהוזהרו ע"י גורמים בין לאומיים שונים כי פעילותן באיראן בעייתית, אך בחרו להתעלם מהאזהרה. מתוך הרשימה החליטה יוזמת החרם להתרכז בשלב הראשון בחברות ב.מ.וו, יצרנית מכשירי החשמל הגרמנית בוש, וחברת התעופה אליטליה.  מדובר בחברות המתקיימות גם מכספי צרכנים ומשקיעים ישראלים ויהודים, שלעיתים קרובות כלל אינם מודעים לקשרי החברה עם איראן.

בימים אלו מתחילה היוזמה החדשה להפיץ את רשימת החברות הסוחרות עם איראן שייכללו ב"חרם היהודי" בקרב בוגרי המכללה, המשקיעים במניות בארץ ובעולם, בקרב הציבור הרחב, גופים כלכליים ישראליים והקהילות היהודיות בעולם.  מכללת cash flow כינסה צוות היגוי מקצועי, המנהל את המאבק אסטרטגית במטרה לפגוע בשערי המניות של חברות הסוחרות עם איראן, בו שותפים היועץ האסטרטגי תום וגנר, המרצים המומחים לשוק ההון, זוהר לייבוביץ' ואייל כרמי, ורן ארוסי, מייסד מכללת קליקים לשיווק באינטרנט.

חוק חסר שיניים

המדינה פעלה בעבר בחקיקה כנגד חברות המקיימות קשרים עם איראן ב"חוק איסור השקעה בתאגידים המקיימים קשר עסקי עם איראן" אשר קיבלה הכנסת עוד בשנת 2008. החוק  קובע כי הממשלה תפרסם רשימת חברות זרות הסוחרות עם איראן, שהשקעה בהן תהווה עבירה פלילית. אך החוק נותר חסר שיניים ותוקף, מאחר ועד היום לא פורסמה רשימה כזאת לידיעת הציבור.

"מזה זמן רב, כמדינה המאוימת על קיומה, על-מנת לעצור את התחמשותה של איראן ופעילות הגרעין שלה, אנו דורשים מקובעי המדיניות בזירה הבינ"ל להגיע להסכמות לגבי סנקציות על איראן. לא ייתכן שבאותו הזמן, הציבור יתעלם מהעניין ויעודד חברות המסייעות לאיראן. ברגע שאנשים יבינו את ההשלכות, אין ספק שהם יתגייסו לטובת החרם" סיכם רו"ח באטון.