קבוצת אנשי שמאל ישראליים פנתה לממשלת פולין, הנשיאה התורנית של האיחוד האירופי, בדרישה להטלת אמברגו נשק על ישראל, ביטול עסקאות ביטחוניות, שליחת משקיפים בין לאומיים לשטחים, וסנקציות נוספות. בעקבות חשיפת ההתארגנות, פונה ח"כ עתניאל שנלר (קדימה) ליועץ המשפטי לממשלה, בדרישה להעמיד לדין את אנשי השמאל הפועלים להטלת חרם על ישראל

קבוצת אנשי שמאל ישראליים, ביניהם פרופסור רחל גיורא, שיר חבר, איתן לרנר, עופר ניימן ואמילי שייפר, פנו לממשלת פולין, הנשיאה התורנית של האיחוד האירופי, במכתב רשמי הקובל על "מדיניות האפרטהייד של ממשלת ישראל".

"הובא לתשומת ליבנו שישיבת הקבינט המשותפת בין ממשלות ישראל ופולין תתקיים בתאריך 24 לפברואר. אי לכך אנו כותבים עליך על מנת לבקש שתעמוד על מחויבותיך ותתמוך בעקרונות הבסיסיות של משפט בינלאומי וזכויות אדם בישראל/פלסטין." כותבים החמישה לנשיא פולין.

"עקרונות בסיסיים של משפט בינלאומי ומספר רב של חוקים של האיחוד האירופי חוללו על ידי ישראל  ומדיניות הקמת קולוניות בלתי חוקיות בשטחים פלסטינים, הטלת מצור על עזה וכמובן מספר רב של פעולות צבאיות של ישראל אשר כוונו לעבר אזרחים ותשתיות ורכוש ציבורית, מדיניות ההוצאה להורג הבלתי חוקי (משפטי) והמשך בניית מחסום (חומה) הפרדה בלתי חוקית בתוך שטחים פלסטינים." נאמר במכתב, אשר כותביו דורשים מממשלת פולין:

"להבהיר בצורה חד משמעית שפולין, מכאן והילך, לא תהיה שותפה לעבירות של המשפט בינלאומי וזכויות האדם של ישראל. אנו מצפים מפולין לבטל הסכמי סחר של ייצור טיל ה"ספייק" בין חברת רפאל וחברת בומר הפולנית מכיוון שטילים אלו משומשים על ידי ישראל נגד אזרחים. לקדם חרם נשק של האיחוד על ישראל, בהתאם לסעיפים של משפט בינלאומי. לשלוח משקיפים עצמאיים על מנת להשקיף על עבירות זכויות האדם של ישראל בשטחים הפלסטינים הכבושים, הכולל את מזרח ירושלים. להשגיח ולמחות נגד הגל של הצעות חוק גזעניות אשר אומצו על יד הכנסת, או אלה שיצביעו עליהם בקרוב. לבטל חוזים ופעולות של חברות ישראליות בפולין, אשר בוודאות עוברות על משפט בינלאומי דרך הפעולות הבלתי חוקיות על ידי מתן שירותים ועידוד הבנייה בהתנחלויות בפלסטין הכבושה. עד שחברות אלו יפסיקו לתת עזרה גולמית וכלכלית להתנחלויות בשטחים הכבושים הפלסטינים הבלתי חוקיים, יש לבטל ולמנוע יישומם של חוזים עם חברות ישראליות."

ח"כ עתניאל שנלר (קדימה), אשר המכתב הגיע לידיו, פנה ליועץ המשפטי לממשלה, עו"ד יהודה ויינשטיין, בדרישה לחקור את חמשת אנשי השמאל החתומים על המכתב: "ניסוחו הקשה והבוטה של המכתב מעלה  תהייה האם הנוסח איננו  גובל בהסתה, חתרנות ופגיעה במעמדה הבין לאומי, יציבותה הכלכלית וביטחונה של מדינת ישראל." כותב ח"כ שנלר לויינשטיין.

"כאזרח הרואה חשיבות רבה בזכויות חופש הביטוי (הגם שהדברים קשים מאוד לקריאה), אני חושש שמה המערכת המשפטית לא מציבה גבולות ברורים המבהירים עד היכן מותר לפגוע באינטרסים הקיומים של מדינת ישראל. ייתכן והיועמ"ש יהיה סבור כי אין בנוסח בכדי עבירה פלילית, אולם אין זה פותר אותנו כחברה מחקירת המכתב לעומק ע"פ גישת "בית שמאי".

אשר על כן, אני פונה לכבודו לבחון האם אין מקום להעמיד לדין את המבקשים לפגוע במדינת ישראל כנדרש ממערכת המשפט המבקשת להגן על הדמוקרטיה מחד ועל קיומנו  הפיזי מאידך." כותב שנלר.