נשיא המדינה שמעון פרס בפגישת עבודה מדינית עם שגרירי המדינות המכהנות במועצת הביטחון של האו"ם ומדינות נוספות מהמזרח התיכון: "עזה הפכה למדינת טרור". במקביל, השר להגנת העורף, מתן וילנאי, הנחה את הגורמים הרלוונטיים במשרד הביטחון להעביר מחר בבוקר 3 אוטובוסים ממוגנים למועצה האזורית שער הנגב לצורך הסעת הילדים למוסדות החינוך

נשיא המדינה קיים הבוקר פגישת עבודה מדינית עם שגרירי המדינות המכהנות במועצת הביטחון של האו"ם ומדינות נוספות מהמזרח התיכון. בין השגרירים שהשתתפו בפגישה : שגרירי המדינות רוסיה, צרפת, בריטניה, הודו, מצרים, ירדן, קטאר, נורבגיה, פינלנד, גרמניה, שבדיה, פורטוגל והמשקיף הפלשתינאי באו"ם.

הידיעה כי טיל פגע באוטובוס שהסיע ילדים במועצה האיזורית שער הנגב הגיעה לידיעת הנשיא במהלך פגישת העבודה שקיים. הנשיא שבדיוק התייחס בדבריו לסוגיית עזה עדכן את השגרירים מיד ואמר: ״כרגע עודכנתי כי אוטובוס ישראלי שהסיע תלמידים מבתי הספר נפגע מטיל ששוגר מעזה. במקום מדווחים כרגע על פצועים. זוהי עוד דוגמא חיה לכך שעזה הפכה למדינת טרור. האם האו״ם יכול להבטיח שמעשי טרור לא יקרו? האם תוכלו להבטיח שלא ירו טילים? אף אחד מכם לא היה מוותר על בטחון מדינתו וגם ישראל עומדת על הגנתה."

הנשיא הדגיש בפני השגרירים כי "מאות אלפי אמהות וילדים בדרום ישראל אינם מסוגלים לישון בשקט בלילה כתוצאה מירי הטילים מעזה.״ הנשיא התייחס גם לתופעת המשטים לעזה ואמר:" מאחורי שליחת המשטים ישנו מרדף אחרי פרובוקציה וכותרות בעיתונים. מי שרוצה לסייע לעזה שידרוש מהעזתים להפסיק לירות."|

הנשיא התייחס לסוגיה האיראנית ואמר לשגרירים כי: "ישראל אינה מוכנה להשלים עם כך שישנה חברה באו"ם, איראן, בראשה עומד נשיא המאיים להשמיד מדינה חברה אחרת באו"ם, את ישראל. למה אתם מאפשרים לו לעשות את זה ולהמשיך להיות "חבר במועדון"? הוא מופיע כאן וקורא להרס ולשנאה. יש מוסר כפול ביחס לאיראן."

הנשיא המשיך והתייחס לדו"ח גולדסטון ואמר : "אותו הדבר לגבי דו"ח גולדסטון – מדינת ישראל קיימה חקירה בעניין עופרת יצוקה. חקרנו את עצמנו לא בגלל שהואשמנו אלא כיוון שהצבא הישראלי אינו מתבסס רק על רובים אלא גם על ערכים. הועדה העמידה 400 האשמות. בדקנו את כולן. נמצאו 3 מקרים שהעלו חשד והחיילים הועמדו לדין. כל מי שנלחם בטרור ולא משנה אם הוא אמריקאי או רוסי או צרפתי יודע עד כמה הדבר מורכב."

הנשיא הוסיף : "קראתי שגולדסטון הביע חרטה על הדו"ח שכתב. לצערנו בדיות מתקיימות זמן ארוך יותר מהכחשות."

ביחס למקומה של ישראל באו"ם אמר הנשיא: "אנו רואים בעצמנו חברה אחראית באו"ם, אנו רוצים להיות מדינה תורמת אך גם לא היינו רוצים להפוך לקורבן באו"ם בגלל היותנו מיעוט. בחברותנו באו"ם אין לנו סיכוי ליהנות מרוב. הבלוקים באו"ם הם בבסיסם אנטי ישראלים ואין לנו הזדמנות לצדק. למרות זאת נמשיך להיאבק להגנתנו ולהילחם למען השלום. כיום בראש סדר העדיפויות עומד הרצון כיצד להגיע לשלום אחראי עם הפלשתינאים כדי שיזכו בעצמאותם ואנו בביטחוננו.אם רוצים לסייע למזרח התיכון יש לשים סוף לקונפליקט מוקדם ככל האפשר."