כלים

סופגניות אפויות - לקראת חנוכה, מתכון דיאטתי, דל שומן ובריא (יחסית) לסופגניות אפויות בתנור ללא טיגון. את הסופגניות האפויות אפשר למלא בריבה ביתית או בממרח חלבה וסילאן. המתכון לקוח מסדנת הבישול הבריאותי של שף קלאודיו פלסיאר מבית הספר לבישול תדמור

מצרכים:

2 ביצים

7 גרם שמרים יבשים

25 גרם סוכר קנים אורגני

250 גרם קמח מלא מנופה

150 גרם מחמאה קרה

2 קוביות קרח

קורט מלח

אופן ההכנה:

1. לערבב במיקסר קמח, שמרים, סוכר וביצים.

2. להוסיף קוביות מחמאה אחת אחת, עד שנבלעות בבצק, להוסיף מלח וקרח, ולעבד עוד 3 דקות.

3. לשמור את הבצק במקרר 3 שעות, לחלק לעיגולים קטנים שווים בגודלם, להניח בתבניות מאפינס, להבריש בביצה וחלב, ולהתפיח עוד חצי שעה.

4. לאפות ב- 180 מעלות, כ-15 דקות עד שהבצק מזהיב.

מילוי ריבה:

1 ק"ג מפירות העונה (תפוחים, אגסים, תותים)

400 גרם סוכר

מיץ מלימון אחד

לבשל על אש קטנה עד שהסוכר רותח, להגביר את האש, לבשל עד שהריבה מסמיכה, כחצי שעה.

מילוי חלבה:

2\1 ק"ג טחינה גולמית

250 גרם דבש או סילאן

לערבב ביחד

את המילוי מזריקים לתוך הסופגניות בעזרת מזרק.