"מעבר התעשייה לשימוש בגז טבעי כתחליף לדלקים יקרים אחרים , צפוי להוביל לחסכון של כ-1.5 מיליארד ₪ בשנה לפחות" דברי מיכאל דיין, יו"ר התאחדות התעשיינים במרחב צפון ומנכ"ל קבוצת טמבור, בכנס "נותנים גז לצפון". הכנס נערך בשבוע שעבר בחיפה, ביוזמת התאחדות התעשיינים ופורטל תשתיות ובהשתתפות כמאה מנכ"לים, בכירים ואישי מפתח בתעשייה הצפונית.

הדוברים בכנס, ביניהם מנהלי ונציגי חברות ומוסדות מרכזיים בענף הגז הטבעי בישראל ומומחים מתחום הגז הטבעי וה- CNG (גז טבעי דחוס), הציגו את מפת הפתרונות בנושא חיבור צפון הארץ לרשת הגז הטבעי ובנוסף סיפקו פרטים לגבי לוח הזמנים של הנחת רשת החלוקה בצפון, חיבור הצרכנים ועלויות ההסבה, שיטות אנרגטית להפחתת עלויות אנרגיה על ידי מתקנים סולאריים, פתרונות גז טבעי לתחבורה ועוד.

נציגי התעשייה הצפונית שהשתתפו באירוע זכו לפגוש את השחקנים המרכזיים בתעשיית הגז בישראל, כולל משווקי הגז, ספקי הגז, נציגי רשתות החלוקה בצפון הארץ ומשווקי CNG לתעשייה ולתחבורה. נמסר מהם כי חיבור המפעלים לרשת החלוקה של הגז הטבעי באזור הצפוני של הארץ יתרחש באופן הדרגתי בין 2015 ל-2019.  

בהתאחדות התעשיינים מציינים כי התעשייה בישראל הינה אחד הצרכנים המשמעותיים ביותר לגז טבעי בישראל בשנים הבאות, , עם המעבר לגז טבעי היא מהווה כיום (ואף צפויה להמשיך ולהיות) צרכן הגז השני בגודלו במשק, בנוסף לחברת החשמל. יתרה מכך, חזרתה של חברת החשמל לצריכת גז טבעי יכולה להוזיל את מחירי החשמל בשיעור משמעותי , ובכך לתרום גם כן להפחתת עלויות האנרגיה של מפעלי התעשייה.

להתפתחות שוק הגז בישראל ישנן גם השלכות עקיפות, הנוגעות להכשרות והסבות עובדים לתחום, כמו גם לפיתוח תעשיות מבוססות גז טבעי (תעשייה פטרוכימית – ייצור מתאנול, אמוניה וכד'). לצד הסבת מפעלי התעשייה לגז טבעי חל גידול משמעותי במודעות התעשייה לחשיבותה של ההתייעלות האנרגטית וניהול האנרגיה, זאת על רקע העלייה הניכרת בהוצאות האנרגיה (חשמל ודלקים), דבר אשר קיבל ביטוי בגידול מהותי במספר פרויקטי ההתייעלות האנרגטית שבוצעו בשנתיים האחרונות.

 מיכאל דיין בכנס

מיכאל דיין, יו"ר התאחדות התעשיינים במרחב צפון ומנכ"ל קבוצת טמבור: "אנו שמחים לקדם את מהפכת הגז הטבעי בצפון, שתביא להתייעלות בעלויות הייצור והאנרגיה של התעשייה המקומית. ניצול הפוטנציאל הגלום בגז הטבעי יוביל את המשק בישראל לעצמאות אנרגטית, להפחתת תעריפי החשמל ולסביבה נקייה ובריאה יותר. מעבר התעשייה לשימוש בגז טבעי, על פני דלקים יקרים יותר, ומזהמים יותר, (מזוט, סולר וגפ"מ) צפוי להוביל לחסכון של כ-1.5 מיליארד ₪ בשנה לפחות. אני קורא למפעלי הצפון לנקוט צעדים מהירים, כל אחד במפעלו ובחברתו, על מנת לקדם את תשתית החיבור לגז הטבעי ועד שיתבצע בפועל המעבר, לשקול שימוש בגז טבעי דחוס – CNG. במקביל, אני קורא למשרדי הממשלה, לרשויות התכנון ולרשויות המוניציפאליות לעשות ככל שנדרש על מנת לזרז את הנחת התשתיות וחיבור מפעלי תעשיה בפריפריה הצפונית לרשת הגז הטבעי", דברי דיין.

כלים