boaz_toporovsky_smallסטודנטים נגד שר המשפטים יעקב נאמן : יפגינו מול משרדי הרצוג פוקס נאמן, משרד עורכי הדין הפרטי של נאמן, כרמיזה לכך שנאמן פועל בניגוד אינטרסים. מחר, ה-03.03.10 בשעה 11:00 , יפגינו מאות סטודנטים מול משרדי "הרצוג פוקס נאמן" (רחוב ויצמן) בתל אביב, במחאה על תוכניתו של שר המשפטים יעקב נאמן אשר תטלטל את מקצוע עריכת הדין. יישום תוכנית נאמן, תביא להארכת ההתמחות לשנתיים במקצוע עריכת הדין ותוביל, לטענת הסטודנטים, לפגיעה בלתי מידתית בציבור הסטודנטים למשפטים, שיהפכו לכוח עבודה זול.

כלים
לטענת הסטודנטים למשפטים, שר המשפטים נאמן פועל באופן עקבי לגיבוש הצעת חוק אשר תביא לסגירתו של מקצוע עריכת הדין. לא ייתכן שבעלי אינטרסים (כמו יעקב נאמן – מבעלי משרד עוה"ד הגדול במדינה) המרוויחים מכוח עבודתם הזול של המתמחים, הם אלו שיחליטו ויקבעו בנושא הסמכת עורכי הדין. לצורך כך, יש להקים ועדה ציבורית בלתי תלויה, אשר תקבל החלטות בנושא זה, לאחר הידברות עם הנהגת הסטודנטים בישראל.

הסטודנטים יימחו גם על החלטה חדשה שהתקבלה במסגרת חוק ההסדרים, לפיה בתקופת הלימודים למבחני ההסמכה לא יוכלו המתמחים (לשעבר) להיות זכאים לדמי אבטלה. ביטול דמי האבטלה למתמחים הינה פגיעה חמורה בכלל ציבור הסטודנטים למשפטים בישראל, כאשר המצב הנ"ל יוצר חוסר שוויון משווע. המשמעות של מניעת דמי האבטלה היא בפגיעה של כ- 8,000 ₪ בכל מתמחה ומתמחה.

"בפועל, הדבר מוביל לכך שסטודנטים בעלי יכולות כלכליות, יוכלו בתקופה זו לא לעבוד ולהקדיש את כל זמנם ואת מלוא מרצם ללימודים למבחן, בעוד סטודנטים ממעמד סוציו אקונומי נמוך ייפגעו ברמה הכלכלית והחברתית. מהלך חקיקה זה נעשה על ידי הכנסת מתחת לפני השטח ובלא דיון ציבורי אמיתי. בהינף יד פגעו בציבור אדיר של סטודנטים ומתמחים מכל רחבי הארץ. הזילות והזלזול כלפי הציבור הצעיר הוא בלתי נסבל." אומרים נציגי פורום הסטודנטים למשפטים, שכינס ישיבת חירום בנושא הרפורמה וביטול דמי האבטלה למתמחים. בדיון שנערך בראשות יו"ר התאחדות הסטודנטים בישראל, בועז טופורובסקי, השתתפו נציגי כל האוניברסיטאות והמכללות אשר החליטו להחריף את המאבק ולצאת לפעילויות מחאה ככוח מאוחד כנגד הארכת ההתמחות לשנתיים וביטול הזכאות לדמי אבטלה. ולהציע רפורמה כוללת בתחום עריכת הדין.

יו"ר התאחדות הסטודנטים בישראל, בועז טופורובסקי: "אנו רואים צורך מהותי ברפורמה אמיתית במקצוע עריכת הדין. הבעיה היא שבמקרה זה אין מדובר ברפורמה אמיתית, כי אם בהצבת חסם שנקבע בצורה שרירותית ומטרתו היחידה היא לסגור את שערי המקצוע בפני חלקים נרחבים באוכלוסיה ובעיקר בשכבות החלשות. החלטה כה חשובה, הנוגעת לציבור של עשרות אלפי סטודנטים במדינת ישראל, ראוי שתעשה תוך התייעצות ולאחר דיון ציבורי מעמיק בעניין".