מתכונים בריאותיים וכשרים לפסח - מתכונים לפסח של ד"ר אסתר מנחם (Ph.D), רכזת נטורופתיה,רשת מרפאות כללית רפואה משלימה שיסייעו לעבור את החג בקלות

כלים

לביבות כרשה (פרסה) ובטטה:

מגרדים בטטה, וקוצצים את הכרישה במג'ימיקס. תוך כדי טחינה מוסיפים ביצה, כף שמן זית ופתיתי תפוחי אדמה. יוצרים לביבות מהתערובת ואופים על נייר אפייה למשך רבע שעה.

פשטידת ירקות:

מאדים בסיר ירקות קלופים וחתוכים: קישואים, ברוקולי, כרובית, תירס, תרד, עלי סלק או מנגולד. אפשר להשתמש גם בירקות קפואים. לאחר שהירקות התרככו מעט מוסיפים 2 ביצים או רק חלבונים, 2 כפות קמח תפוחי אדמה או 2 כפות קמח תירס צהוב, אופים חצי שעה ב-200 מעלות.

פולנטה:

חולטים תערובת של קמח תירס צהוב גרוס, פלפל שחור, מלח ירקות, כף שמן או, כף חמאת בוטנים או כף שקדייה, במים רותחים. מערבבים כדקה עד שאין גושים. יוצקים לתבנית פאי ואופים במשך חצי שעה על 180 מעלות.

ירקות מוקפצים:

בווק או במחבט טפלון עמוק מקפיצים בכף שמן שומשום למשך 2 דקות - רצועות קישואים, רצועות גזר, פלפל בכל הצבעים, כרוב, כרובית, ברוקולי ובצל ירוק. מוסיפים ממתיק סכרין, פלפל שחור, רוטב סויה וטבסקו חריף (לפי הטעם). ניתן להקפיץ בנפרד חתיכות דג או חתיכות עוף או הודו אדום ולהוסיף לירקות.

כרוב אדום מאודה ביין אדום:

מבשלים ראש קטן של כרוב אדום בסיר לחץ עם כף שמן זית, בצל קצוץ, וכוס יין אדום. בהגשה מוסיפים מלח ירקות וממתיק. מערבבים ומגישים.

עוגת פירות קיצית ללא קמח:

מניחים בתבנית אפיה פרוסות שזיפים חמוצים ,משמשים וענבים ללא גרעינים. בנפרד: מערבבים 2 כפות קורנפלור + כף סוכר חום, או חצי כוס תרכיז סיידר תפוחים מפחית, בכוס מים עם + כף סוכר חום. אופים כ-25 דקות בחום של 200 מעלות.

בחורף אפשר להשתמש בתפוחים חמוצים עם ג'ינג'ר וקינמון במקום פירות הקיץ. לתבלינים אלה, השפעה מחממת.

כדורי פירות יבשים:

מכניסים למעבד מזון וטחנים גס תערובת של אגוזים וזרעונים כמו: אגוזי-מלך, שקדים, אגוזי מקדמיה, לוז וזרעוני דלעת, גרעיני חמניות. בשלב השני מוסיפים צימוקים, תמרים, שזיפים שחורים יבשים ומשמש מיובש. יוצרים כדורים. אפשר לטבול בקוקוס. מתכון ממריץ ומעורר.

המתכונים באדיבות ד"ר (Ph.D) אסתר מנחם, רכזת נטורופתיה, רשת מרפאות כללית רפואה משלימה