מתכון מיוחד לתפוחי אדמה "ביירון": תפוחי אדמה אפויים בתנור, מוקרמים בגבינה צהובה ושמנת חמוצה

כלים

מצרכים

1 ק"ג תפו"א דוד משה לאפיה

200 גרם גבינה צהובה מגורדת

גביע שמנת חמוצה

50 גרם חמאה

מלח ופלפל לפי הטעם

שמן לטיגון

אופן ההכנה

לאפות את תפוחי האדמה בתנור חם - 200° - משך כ-40 דקות או עד אשר הם רכים. לקלף את תפוחי האדמה ולשים בקערה. למעוך ולהוסיף את התבלינים, רבע מהגבינה הצהובה, ו-50 גרם חמאה. את השמנת יש לערבב עם שארית הגבינה הצהובה ולשמור בצד.

במחבת ברזל לחמם שמן עם 25 גרם חמאה. כאשר חם להוסיף את תערובת תפוחי האדמה ולטגן על אש גבוהה עד לקבלת גוון זהוב. להפוך, לטגן על הצד השני משך 2 דקות, לפזר את תערובת השמנת והגבינה הצהובה מלמעלה ולהכניס לתנור במצב "גריל" עד שהגבינה נמסה.