כלים

קציצות דגים אפויות עם בצל, טחינה וצנוברים - מתכון בריאותי מומלץ, מתוך סדנת הבישול הבריאותי של שף קלאודיו פלסיאר בבית הספר לבישול תדמור

מצרכים - 4-6 מנות

לקציצות:

1 ק"ג פילה דג-ים טרי ללא עצמות, טחון (לוקוס, פרידה או אחר)

2 בצלים קצוצים דק

4 כפות שמן זית

4 כפות שום כתושות

1 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

5 כפות פירורי לחם

2 ביצים

1/2 כפית פפריקה

מלח,פלפל.

לבצל:

1/4 כוס שמן זית

4 בצלים גדולים פרוסים דק.

לטחינה:

1/2 1 כוסות טחינה גולמית

6 שיני שום כתושות

מיץ משני לימונים

מלח

2 - 1/2 1 כוסות מים

אופן הכנה

להכנת הקציצות:

שמים בקערה את כל המרכיבים, ומערבבים לתערובת אחידה. שומרים במקרר שעתיים.

מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות. צרים מהתערובת קציצות עגולות או מעורכות. מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הקציצות עד שישחימו. מסדרים בתבנית אפיה בשכבה אחת.

להכנת הבצל:

מחממים במחבת את שמן הבית ומטגנים את הבצלים עד שיזהיבו. שמים על כל קציצה שבתבנית מעט בצל מטוגן.

להכנת הטחינה:

שמים במיכל מעבד מזון את הטחינה, השום, מיץ הלימון ומלח, ומעבדים כמה שניות. מוסיפים את המים, ומעבדים דקה. מוסיפים מים או לימון לפי הטעם (לטחינה דלילה מעט).

שמים על כל קציצה מעט טחינה וזורים מעל את הצנוברים. אופים 10-15 דקות עד שהטחינה תתחמם ותבעבע מעט.