כלים

פרחי קישואים ממולאים בסלמון, בצלי שאלוט, שום עירית וצנוברים, על מצע מחית בטטה ומחית סלק. מתכון טאפאס מומלץ של פז מידן ואורנית עובדיה, נציגות בית הספר למלונאות תדמור, שהגיעו עם טאפס זה ומתכונים אחרים לשישיית הגמר בתחרות הטאפסים הבינלאומית של בתי ספר לקולינריה

רכיבים:

- 20 יחידות פרח קישוא

- 8 יחידות בצלי שאלוט

- 400 גרם סלמון טרי עם העור

- 150 מ"ל שמנת

- 5 חלמונים

- 2- 3 שיני שום כתוש

- 50 גרם צנובר

- 50 גרם עירית.

- מלח דק

- פלפל שחור

- מוסקט

- חמאה.

- 4 בטטות בינוניות

- 1 סלק

- שמן זית

- חלב קוקוס

אופן הכנה:

תערובת-

קוצצים את השאלוט השה.

את הסלמון חותכים לברונאז.(לא קטן מדי)

מחממים מחבת עם חמאה ומאדים את השאלוט ומוסיפים את קוביות הסלמון ומאדים עד לשינוי גוון.

במקביל- מרתיחים את השמנת, מוסיפים את החלמונים בהשוואת טמפרטורה, מחזירים לאש ומבשלים על להבה נמוכה עד הסמכה.

את העירית, צנובר, שום טוחנים במעבד מזון.

מערבבים את תערובת הסלמון יחד עם השמנת ושאר החומרים.

משלימים תיבול, מצננים מעט וממלאים מעט מהתערובת בפרחי קישוא. מצפים בקמח-ביצה-פנקו ומטגנים בשמן עמוק עד הזהבה.

מחית בטטה:

אופים את הבטטות(עם קליפה) בתנור בטמפרטורה של 190 מעלות עד ריכוך.

קולפים ומכניסים למעבד מזון וטוחנים עד מחית, מוסיפים בהדרגה חלב קוקוס ומתבלים.

מחית סלק:

מבשלים את הסלק עד ריכוך, קולפים, מכניסים למעבד מזון וטוחנים עם שום, מעט שמן זית, מלח ופלפל.

הגשה-

מורחים במרכז הצלחת מחית בטטה ועליה מריחה קטנה של מחית סלק, ומניחים את הפרח קישוא לאורך המחית.