כלים

במשק בן דור ביסוד המעלה פותחו פירות קיץ המצטיינים במתיקות כפולה מהפירות המוכרים והם יהפכו כל קינוח מתוק למתוק יותר. אחת האטרקציות של פתיחת עונת הקיץ היא נקטרינה "מי ורדים", נקטרינה ריחנית, מתוקה וארומאטית, עם בשר פרי אדום-ארגמן. במתכון המיוחד לעוגת נקטרינות נעשה שימוש בנקטרינות מי ורדים, אפשר להכין גם עם נקטרינות אחרות

מצרכים: סוכר, קמח, מלח, כפית 1 סודה לשתיה, כפית 1 אבקת אפייה, 200 מ"ל שמנת חמוצה, 3 ביצים, לימון 1, חמאה 200 גרם, 6 נקטרינות מי ורדים (או נקטרינות רגילות)

אופן ההכנה: מערבבים בקערה שלושת רבעי כוס סוכר עם החמאה עד שהתערובת מקבלת נפח ואחדות. תוך כדי המשך הערבוב מוסיפים את הביצים בהדרגה, אחת בכל פעם.

מנפים לתוך התערובת 1 כוס קמח, רבע כפית מלח, את אבקת האפייה והסודה לשתיה. ממשיכים לערבב ולאחר קבלת מרקם אחיד מוסיפים בהדרגה את השמנת החמוצה יחד עם 1.5 כוסות קמח נוספות.

לאחר הכנת הבסיס יש לסחוט את הלימון לתוך התערובת ולגרד את קליפתו בפומפייה, אך ללא החלק הלבן שטומן רכז של מיצים מרים.

חותכים את הנקטרינות לקוביות, מערבבים אותן לתוך הבסיס יחד עם הגרידה ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 40 דקות, עד שאפשר לנעוץ בעוגה קיסם שיצא נקי.