חנוכה הוא חג הלביבות, אבל כדאי ומומלץ לגוון מדי פעם בקרובות הרחוקות של הלביבות: תפיחיות תפוחי אדמה

כלים

מצרכים

250 גרם תפוחי אדמה דוד משה לאפיה ומילוי קלופים חתוכים לקוביות

רבע כוס תפוחי אדמה מגוררת

3/4 כוס קמח

חצי כפית אבקת אפיה

חצי כפית מלח

חצי כוס חלב

שמן לטיגון

אופן ההכנה

לבשל את קוביות תפוחי האדמה בסיר עם מים רותחים עם קצת מלח עד שיתרכו. לסנן, להחזיר לסיר ולמעוך. לערבב את המחית עם תפוחי האדמה המגורדים, הקמח, אבקת האפיה, המלח והחלב.

במחבת כבדה לחמם מעט שמן, לשים כף מהעיסה ולשטח עם גב הכף כך שנוצרת יחידה בקוטר 5 ס"מ ועובי של 5 מ"מ. לטגן כ-3 דקות עד שהצד התחתון מזהיב וטופח מעט.