כלים

המבורגר לייט - המבורגר בריאותי מבשר בקר רזה ובורגול עם זרעי כוסברה, בלי לוותר על כלום - חוץ מהקלוריות. מתכון מומלץ של שף קלאודיו פלסיאר, מתוך סדנת הבישול הבריאותי של בית הספר לבישול תדמור

מרכיבים

600 גרם בשר בקר רזה טחון פעם אחת (בשר מס 4)

200 גרם בורגול שרוי במים 10 דקות

1 שן שום כתושה

צרור פטרוזיליה קצוצה

מעט כוסברה קצוצה (לא חובה)

1 כפית גרגרי כוסברה טחונים

1 כף שמן זית

כפית וחצי מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס טרי

אופן הכנה

1.מסננים וסוחטים היטב את הבורגול.

2. מערבבים בעדינות את הבשר, הבורגול ושאר החומרים, ומעצבים חמש קציצות עגולות ועבות.

3. משהים במקרר חצי שעה לפחות.

4. צולים על גריל משומן היטב 5-4 דקות מכל צד.

5. בזמן שההמבורגר נצלה קולים על הגריל לחמניות המבורגר.

6. מגישים בלחמנייה עם עגבנייה, בצל וחסה.