כלים

חזה הודו אפוי בתנור - מתכון בריא לחזה הודו, מתוך סדנת הבישול הבריאותי של שף קלאודיו פלסיאר בבית הספר לבישול תדמור

מצרכים

חצי חזה הודו, בחתיכה אחת, מופשר (כ-800-900 גרם)

למשרה:

חצי כוס רוטב סויה בסגנון סיני - אסם

2 כפות שמן

שלושת רבעי כוס מיץ לימון

2 כפות סוכר או דבש

2 שיני שום כתושות

מעט פלפל שחור גרוס

לאפייה:

1 כף חרדל אמיתי אסם

1 כף גרגרי חרדל (לא הכרחי)

אופן ההכנה

1. מערבבים את החומרים למשרה בכוס. מניחים את ההודו בקופסה שאפשר לסגור באופן נוח, יוצקים את החומרים על ההודו. סוגרים את הקופסה ומניחים במקרר. כל פעם שזוכרים מוציאים את הקופסה ונותנים ניעור קטן, כדי שחומרי המשרה יגיעו היטב לכל ההודו. ההודו צריך להיות במקרר 24-48 שעות.

2. מוציאים את ההודו מהקופסה ומורחים אותו בחרדל. אפשר למרוח עם הידיים, להחדיר היטב. מפזרים את גרגרי החרדל. מניחים את ההודו בתבנית אפייה. מעליו יוצקים כ-1 כוס מנוזלי המשרה.

3. אופים בתנור בחום בינוני-גבוה 30 דקות בדיוק.

4. מוציאים מהתנור. פורסים פרוסות דקות דקות ומגישים מיד. כשמגיעים לפנים הבשר שעדיין קצת ורוד מחזירים לתנור לעוד כ-10 דקות, מוציאים, ושוב פורסים פרוסות דקות ומגישים מיד.