135 מעונות "אמונה" ברחבי הארץ נושאים את דגל המהפכה התזונתית בגיל הרך: אחרי ניתוח תוצאותיו של "פיילוט" מקצועי וממושך, תיפתח שנת הלימודים הבאה בכל המעונות עם דגש מיוחד על מזון בריאות לילדים. אוכל תעשייתי או מעובד – נשאר מחוץ לתחום

כלים
השבוע, למחרת יום העצמאות, נפתחת ההרשמה למעונות לקראת שנת תשע"א. ארוחות מגוונות ומאוזנות מהוות מרכיב חשוב בבריאות הילדים, חיוניות להתפתחותם התקינה ולמיצוי כושר החשיבה והריכוז, ואין כמו תקופת הילדות כדי להקנות להם מודעות והרגלי תזונה נכונים. השאלה היא לא רק מה אוכלים, אלא גם מה מחליטים להרחיק אל מחוץ לתחומי המעון ולא לתת לילד להכניס לפה. מהפכת "המעון הבריא" מתבססת על ניסיון מחקרי, וכן על בדיקות ומעקב מקצועי בן כשנה – אותם ערכה עבור רשת "אמונה" ד"ר הגר שפר, מומחית לתזונת ילדים ומחברת הספר: "מה ילדים צריכים לאכול".

על-פי ההנחיות החדשות, עיקר התזונה במעונות "אמונה" תושתת על ירקות, פירות, דגנים מלאים ומזון עשיר בסיבים. אוכל מעובד, עתיר בפחמימות מזוקקות, בשומנים רוויים ובסוכרים – יהיה בבחינת בל ייראה ובל יימצא. ככל האפשר, ימעט השימוש בטיגון ותינתן עדיפות לשיטות בישול מגוונות, כמו אידוי ואפיה. בתפריטים החדשים – המחולקים מראש, בחוברת נאה וצבעונית, לכל הורי הילדים הנרשמים (מצ"ל בקובץ נלווה) – מושם דגש, כאמור, על תכולת כל אבות המזון החיוניים, על מנת חלבון נכונה ועל הפחתה משמעותית של שמן וסוכרים. מנהלת האגף לגיל הרך, "רבקה קליין">רבקה קליין , דיווחה שכל צוותי המעונות "מישרים קו" עם הפרויקט לאחר שעברו הדרכה מקיפה בנושאי תזונה נכונה ובריאה והתנסו בתכנון והכנה של מתכונים המתאימים לילדים.

"זהו צעד קטן לקראת שינוי גדול מאד" מדגישה יו"ר "אמונה" ליאורה מינקה . "כמו כל שינוי, גם את המהפכה הבריאותית הזאת, שאנו מייחסים לה חשיבות רבה, נבצע בהדרגה ובאופן מקצועי, מבוקר ומושכל. נשתדל מאד להפוך את הילדים ואת ההורים לשותפים בתהליך, כדי שבסופו של דבר הוא ישפיע גם על משפחותיהם ועל סביבתם".

לצד השינוי בהרכבי הארוחות, כוללת תכנית "המעון הבריא" גם שיחות, תחרויות ופרסים, לעידוד המודעות לנושאי בריאות ומניעת מחלות, להקניית הרגלי ניקיון, עצמאות ואכילה נכונה, וכמצופה מרשת מעונות של תנועת האישה הדתית-לאומית בישראל – גם לימוד ברכות המזון.