"החברה שלך או אשתך פוחדת וסולדת מג'וקים (מקקים)? אין בעיה, יש פתרון להדברת המזיק מבלי להתקרב אליו כלל".כך אמר מעין גוטמן, סטודנט לתואר שני באוניברסיטת בן-גוריון, שהוא מהנדס אלקטרוניקה בחטיבת הנדסה ופיתוח של התעשייה האווירית, ו'פריק' של טכנולוגיה חידושים והמצאות, אשר המציא ופיתח את הרובוג'וק- רכב זעיר להשמדת מזיקים בשליטה מרחוק ובכך מאפשר להביא את הרובוט הקטן לעבר המקק ולרסס עליו מבלי להתקרב אליו

כלים

הרובוג'וק, שמופעל באמצעות קרן אינפרה-אדומה, היווה את אחת האטרקציות הייחודיות מבין עשרות מייצגים טכנולוגיים שכללו רובוטים, רכבי שטח, מסוקים, טכנולוגיות ירוקות, אפליקציות, שחלקם הוצגו לראשונה באירוע "חדשנות 2012", שהתקיים ביום שלישי, ה-29 במאי, על ידי מרכז בנג'יס ליזמות וניהול היי-טק בפקולטה לניהול על-שם גילפורד גלייזר באוניברסיטת בן-גוריון. נשיאת האוניברסיטה, פרופ' רבקה כרמי, ציינה כי האירוע הבליט שוב את התפקיד המרכזי שיש לאוניברסיטה כמוקד לחדשנות ולצמיחה אזורית.

דוגמאות לפיתוחים חדשניים נוספים שנחשפו במהלך האירוע: משה אונגר ומירי פרץ - סטודנטים להנדסת תוכנה שנה ד', פיתחו את ה-בודי-פוינטר, תוכנה שמעניקה יכולת שליטה במחשב לבעלי מוגבלויות פיזיות באמצעות סנסורי גוף וראשה; רובוט המחשק כדורסל, תוכנת סייבר החוסמת חורי אבטחה בהודעות שמעבירות חברות או פרטים למשתמשי קצה, אשר פיתחו חוקרי מעבדות הדויטשה-טלקום באוניברסיטת בן-גוריון, בראשותו של מנהל המעבדות, פרופ' יובל אלוביץ', ועוד.

מנהלת מרכז בנג'יס ליזמות וניהול היי-טק בפקולטה לניהול על-שם גילפורד גלייזר באוניברסיטת בן-גוריון, פרופ' דפנה שוורץ, ציינה כי אירוע שנתי זה, שהפך למסורת, הינו האירוע הגדול והחשוב ביותר בנושא יזמות וחדשנות בנגב. "האירוע מתנהל על פי גישה ייחודית שנקראת "אי-כנס" (un-conference) אשר יובאה לארץ על ידי ד"ר יוסי ורדי והוצאה לפועל על ידי חברות עסקיות לקידום חדשנות. אוניברסיטת בן-גוריון היא החלוצה להעביר קונספט זה גם לאקדמיה, מתוך התפיסה שלאוניברסיטאות יש תפקיד חשוב באזור ובמשק לקידום חדשנות".

יצוין, כי באירועים מסוג זה התכנים נקבעים על ידי המשתתפים המאופיינים בהטרוגניות רבה, הלוקחים חלק אקטיבי הן בהכנה והן בהפעלתו של האירוע. על פי תפיסה זו, חלק מהמשתתפים הפוקדים את האירוע, ממלאים תפקיד משמעותי במהלכו, אם על ידי העברת הרצאות, סדנאות, הצגת מייצגים, הצגת מיזמים, או שיהיו אמונים על תחום מסוים במסגרתו.

בין המשתתפים באירוע היו מנהלים בסקטור העסקי והציבורי, יזמים עסקיים, חוקרים מאוניברסיטת בן-גוריון ומאוניברסיטאות אחרות, גורמי מימון ותמיכה ביזמות (הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים, מט"י באר-שבע, תנועת אור ועוד), תעשיינים, סטודנטים, נציגי חברות מובילות (חברת IBM, התעשייה האווירית, מעבדות דויטשה-טלקום ועוד), נציגי גורמים מחוץ-לארץ ואורחים רבים וחשובים נוספים. כמדי שנה, התקיימו במסגרת האירוע עשרות הרצאות בפרק זמן קצר יחסית, כאשר בכל חצי שעה יפתחו בין 6-8 הרצאות וסדנאות במגוון תחומים. משתתפי האירוע יוכלו להחליט לאילו מן ההרצאות והסדנאות הם מעוניינים להגיע בכל מקבץ.