תובענה שהוגשה השבוע לביטול הסכם גירושין חושפת סיפור מדהים: קצין משטרה בכיר התארח במשרד עורכי הדין של אשתו, בו ביקרה באותו זמן אשה הנמצאת בתהליכי גירושין. קצין המשטרה הוצג בפני האשה שביקשה להגיש תביעה כעו"ד, רכש את אמונה והחל להעניק לה ייעוץ משפטי – למרות שאינו מוסמך כעורך דין. קצין המשטרה לחץ על האשה, שראתה אותו כעורך דינה, לחתום על הסכם בו היא מוותרת על זכויותיה ורכושה, ואף חתם על המסמך כעורך דינה. כשסיפרה התובעת ל"עורך הדין" שלה על כך שהיא חשופה לאיומים, המליץ לה קצין המשטרה שלא לפנות למשטרה. מח"ש חוקרת את הפרשה.

עו"ד ד"ר רן מובשוביץ הגיש השבוע תובענה לביטול הסכם גירושין בבית הדין לענייני משפחה, במסגרתה חושף עו"ד מובשוביץ סיפור מדהים: בשנת 98, התגרש זוג (התובעת והנתבע) ובעת גירושיהם, שנערכו בהסכמה, ערך הנתבע הסכם גירושין אשר אושר בבית הדין הרבני. לאחר שבמשך כחמש שנים לא עמד הנתבע בתנאי ההסכם שהוא עצמו ערך, פנו השניים אל בית הדין בשנית בבקשה לאשר הסכם ממון חדש. בהתאם לסיטואציה בה עמדה התובעת, ניתן להניח כי הדרך המשפטית בה היה עליה לנקוט, היא הגשת תובענה להגדלת סכום המזונות ובקשה למתן צו הרחקה. אלא שבתקופה זו, "הוחרמה" התובעת על ידי הוריה, הייתה בשפל חייה מבחינה רגשית, סחבה על גבה לבדה את הנטל הכלכלי בפרנסת שלושת ילדיה, הייתה חשופה לאיומים מצד הנתבע וחשה אובדת עצות – פגשה את קצין המשטרה שהוצג בפנייה כעו"ד, המוכן לייצג אותה גם תמורת סכום מצומצם שאיננו מספיק בדרך כלל כדי לשכור שירותי עורך דין. קצין המשטרה הפך, תוך מצג שווא, לאיש סודה ואמונה.

בניגוד לכל אינטרס מובהק שלה, במסגרת המו"מ שקדם לעריכת ההסכם, קצין המשטרה לחץ על התובעת לוותר על זכויותיה ורכושה. "התובעת", מציין עו"ד ד"ר מובשוביץ, "אדם מן היישוב, משלא היו בידיה הכלים להבין את משמעות ההסכם, לא בהיבט הרציונאלי ולא בהיבט הנפשי – בהתחשב בלחצים ובאיומים שהופעלו עליה, חתמה על ההסכם."

התובעת הכירה את הקצין, לטענתה, עוד בשנת 2001, כשניגשה לייעוץ במשרד עורכי הדין של אשתו של הקצין. שנתיים לאחר מכן, כשהגיעה התובעת אל המשרד היא פגשה שם שוב את הקצין, יושב בחדר משלו ומציג עצמו כעו"ד, תוך שהוא חותם על מסמכים בעניינה. התובעת, כך נטען בכתב התביעה, שטחה בפני הקצין את כל מצוקותיה, היא הייתה מבוהלת ומבולבלת והסבירה ל"עורך דין" שנאלצה לחתום על מסמכים, תחת איומים, בהם היא מצהירה כי רכוש שבבעלותה – אינו בבעלותה. היא סיפרה לו כי לא נגשה למשטרה מחשש לחייה וכי רק לו היא מספרת על כך. תגובתו הייתה "אין טעם להעיר את הדוב משנתו", ובמסגרת הייעוץ המשפטי שהעניק לה המליץ שלא לפנות למשטרה. הקצין עורר בה אמון וכשאמר "הכל יהיה בסדר" האמינה לדבריו וסברה כי יש בידיו את הרצון והכלים המשפטיים לדאוג לאינטרסים שלה. כך קרה, לטענת התובעת ועורך דינה ד"ר מובשוביץ, שקצין במשטרת ישראל, התחזה לעו"ד ומעניק יעוץ משפטי שמשרת בעיקר את הצד שמנגד.

לאחר שנסתבר לתובעת, כך נטען בכתב התביעה, מעמדו האמיתי של הקצין, פנתה למשטרה והגישה תלונה נגדו . התלונה הועברה למחלקה לחקירות שוטרים, מכיוון שהוא היה, ו\או עודנו, קצין במשטרת ישראל.