השכונה החדשה שעתידה לקום בצפון תל-אביב, ובה 12 אלף יחידות, הופכת את האזור שמעבר לירקון לעיר בפני עצמה. דווקא בניגוד לקולות שנשמעים לרוב מהצד הדרומי של העיר (וגם הניבו הצלחה נאה בבחירות המוניציפאליות האחרונות, עם 5-6 רשימות שפנו בעיקר לדרום תל-אביב), נדמה שצפון העיר הופך לעיר חדשה.

והעיר הזו אינה תל אביב. בזמן שמרכז העיר, מאבן גבירול דרך רוטשילד עבור לדיזנגוף וכלה באלנבי והרצל, הופך עם השנים לכרך סואן, מאוד אירופאי, שחיי הלילה שבו מושכים עשרות אלפים בכל יום, ובין מרתון ללילה-לבן, מתקיימת בו הוויית חיים צעירה ושוקקת, עם הרבה ביטוי אמנותי וכמיהה לברלין, הצפון והדרום מתקבעים בתודעה וגם במציאות כערים נפרדות.

דרום העיר הוא אזור מורכב ורב-גוני, שדרוש יותר ממאמר אחד כדי לפענח ובוודאי לספק פתרונות.

צפון העיר הוא פרבר תל-אביבי, נגיש להמולה הצבעונית שמעבר לנהר, אבל לא חי אותה. מותאם למשפחות, לעגלות תינוק ולגינות כלבים, אבל שומר על פסטורליות שהייתה מזוהה בעבר עם ערי השרון והשפלה.

הצפון החדש הוא אזור שמושך אליו אנשים עם כסף, שרוצים ושואפים לאורחות חיים קצת מנקרי עיניים, אבל גם מנהלים בדרגי ביניים שרוצים להישאר בעיר ולעזוב אותה בו זמנית.

וזו עיר אחרת לגמרי מתל-אביב של מטה. הן מבחינת הקהל, הן מבחינת הצרכים והן מבחינת האווירה. הן בקושי מתכתבות זו עם זו. ספק אם השכונות השונות מתכתבות בינן לבין עצמן. זו עיר שתלך לאיבוד כשתנופת הנדל"ן העתידית תחבר בין תל אביב להרצליה ורמת השרון.

כל כך דומה לאחיותיה מצפון, כל כך מזוהה עם אחותה הסוררת מדרום. עיר כלאיים.

כנראה שזה גם היתרון הגדול בה. היכולת להרגיש רמת השרון ולהציץ לשינקין-רוטשילד.

השאלה המעניינת היא האם העיר החדשה תתמלא בפליטים ממרכז תל-אביב שרוצים קצת שקט, או בפליטים מכפר סבא שרוצים קצת רעש.

 המשמעות מרחיקת לכת: היא תקבע מה יהיה האופי של צפון תל-אביב והאם בבוא היום הפרבר יהפוך לשלוחה של המרכז או שמא להפך...

הכותבת היא עליזה כהן, מנכ"לית רשת התיווך 'רשף נכסים'