דיון סוער בשביתת הרופאים התקיים היום בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת. יו"ר ההסתדרות הרפואית לממונה על השכר באוצר: "אתה מוליך את חברי הכנסת שולל"

ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת בראשות ח"כ חיים כץ (ליכוד) קיימה היום דיון פגרה דחוף, בעקבות שביתת הרופאים וחוסר ההתקדמות במשא ומתן בין ההסתדרות הרפואית למשרד האוצר.

יו"ר הוועדה, ח"כ חיים כץ (ליכוד) אמר בפתח הדיון: "נשמעות טענות מצד בכירי משרד האוצר, לפיהן הרופאים אינם ממוקדים בדרישותיהם. אני משוכנע שאף רופא איננו מעוניין בקיום השביתה. לכן ביקשתי לכנס את הוועדה ולנסות להביא את הבעיות על פתרונן. על הרופאים להציג רשימת דרישות מסודרת ומפורטת. הרופאים צריכים להיות מתוגמלים ובקשותיהם ראויות".

ד"ר ליאוניד אידלמן, יו"ר ההסתדרות הרפואית: "האוצר מסרב לדון איתנו בבעיות האמיתיות: תוספת לתקינה שנקבעה בשנות השבעים, אופק קידום לרופאים, עומס התורנויות על המתמחים. אנחנו זקוקים לתוספת מיידית של אלף תקנים, הכפלת שכר הבסיס לרופאים שיעברו לעבוד בפריפריה ו-50% תוספת שכר לרופאים במקצועות שנמצאים במצוקה – כדי שיקדישו את מלוא זמנם לבית החולים ולא יפנו לקליניקה פרטית".

סגן שר הבריאות, ח"כ יעקב ליצמן (יהדות התורה), תקף את ההסתדרות הרפואית: "אני לא מצליח להבין מהן דרישות הרופאים. אם אדע, אוכל להשיב איך ביכולתי לסייע. הוספת השר"פ היתה אחת התביעות המרכזיות שלהם, ואני הסכמתי בתמורה לשעון נוכחות. לגבי משמרות מתמחים – ההסתדרות הרפואית הסכימה למשמרת של 26 שעות, ואני אומר חד משמעית: לא נחתום על הסכם בו יעבדו המתמחים יותר מ-18 שעות. גם משרד האוצר מסכים לזה. אנחנו נגיע להסכמה על הוספת תקנים. לגבי שכר רופאים וקביעת המקצועות הרפואיים הנמצאים במצוקה- ההסתדרות הרפואית היא שמחליטה בעניינים אלה".

הממונה על השכר באוצר, אילן לוין: "משרד האוצר מציע הסכם שממוקד בפריפריה, במקצועות במצוקה ובמתמחים. ניתן פרמיה אם ייחתם הסכם לטווח ארוך. מומחים צעירים יתחייבו גם הם לתורנויות ויקלו על המתמחים. אין לנו כוונה להוריד את שכר המתמחים אם יעשו פחות תורנויות. אם יהיה שעון נוכחות – נגדיל את מסגרת עלות ההסכם. אנחנו רוצים לשלם יותר למי שנמצא יותר בבית החולים, ולא עוזב במהלך היום לפרקטיקה פרטית. בנוסף, אנחנו רוצים להעביר את הרופאים לשבוע עבודה בן חמישה ימים".

חברי הכנסת אורלי לוי-אבקסיס (ישראל ביתנו) ואלי אפללו (קדימה) תקפו את כוונת האוצר להוסיף עשרות שקלים בלבד לרופאים שיעברו לפריפריה. כמו כן, תקפו חברי הכנסת וחברי ההסתדרות הרפואית את לוין לאחר שהכריז כי משכורת ממוצעת של מתמחה עומדת על 19 אלף שקלים. ד"ר אידלמן הטיח בלוין: "אתה מוליך שולל את חברי הכנסת בעזות מצח, בושה וחרפה".

ח"כ ד"ר רחל אדטו (קדימה): "הפערים בין הצדדים הם בלתי אפשריים, לא מבינים עד הסוף מה כל אחד אומר. ההתנהלות, הספינים, וחצאי האמיתות הם איומים. השר"פ לא צריך להיות הבסיס למשא ומתן, ולא כל המתמחים כורעים תחת הנטל. בנוסף, אל לנו לשכוח את בתי החולים שאינם ממשלתיים".

ח"כ דב חנין (חד"ש): "מדינת ישראל קיבלה החלטה להכניס את המערכת הציבורית לדיאטה רצחנית. אני קורא למשרד האוצר להחליף דיסקט. אני יוצא מודאג מהדיון, אנחנו לקראת שביתה שתפגע בכולנו. אני מציע להקים קבוצת ח"כים שתקדם את הנושא לפתרון".

מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' רוני גמזו, הזהיר בדיון מפני שביתה ממושכת וקרא לדרגים הגבוהים בממשלה להתערב.

יו"ר הוועדה, ח"כ חיים כץ, סיכם את הדיון ואמר: "אנחנו מצפים כי המשא ומתן יתקדם בהדרגה, צעד אחר צעד, ובסיומו של כל יום דיונים תעדכנו את הוועדה בסיכומים. אני קורא למשרד האוצר לצאת מהקיבעון ולגלות פתיחות. הוועדה בראשותי תשוב ותתכנס עם הצדדים בשבוע הבא".