המשרד להגנת הסביבה נענה לבקשת ח"כ גאלב מג'אדלה, יו"ר השדולה למען קידום המיחזור בישראל, ושל ח"כ כרמל שאמה-הכהן, יו"ר ועדת הכלכלה של הכנסת, ויממן פיילוט פיקוח של שוטרים בשכר על המעברים ליהודה ושומרון למניעת זיהום שטחי הרשות בפסולת בניין המציפה אותם כיום ללא הפרעה

ח"כ גאלב מג'אדלה, סגן יו"ר הכנסת ויו"ר השדולה למען קידום המיחזור בישראל אמר בדיון השדולה שהתקיים היום (ד') כי: "הרשויות יפעלו בתחום האכיפה למנוע מקבלנים להשליך פסולת ולגרום לזיהומים חמורים".

בשבוע הבא תתקיים פגישה של נציגי השדולה עם מנכ"לית המשרד להגנת הסביבה ורמ"א (ראש המינהל האזרחי). "אנו מתכוונים להפעיל את תיקון מספר 20 לשמירת חוק ניקיון ולדרוש מרשויות האכיפה והמשפט לאכוף בחומרה את החוק כולל עונשי מאסר בפועל על מנכ"לי חברות כדי ליצור הרתעה בהתם נגד עברייני המיחזור".

חבר השדולה ויו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ כרמל שאמה-הכהן, הודיע כי בכוונתו לטפל מהפן הכלכלי בכך שמדינת ישראל מפסידה בכל שנה מאות מיליוני שקלים כתוצאה מהשלכת פסולת אסורה, פעילות אתרים פיראטיים, היטלי הטמנה, עלות ניקוי שטחים פתוחים ועוד. שאמה-הכהן ציין גם כי איננו מבין מדוע המדינה איננה משתמשת בתוצרים ממוחזרים לצורך פרויקטים בתחום התשתיות. "דבר זה גם הוא ממריץ את המיחזור, מעודד אותו וגורם לחיסכון כספי רב".

ח"כ לשעבר יחיאל חזן, תושב אריאל, אמר בדיון כי:"שר הביטחון ברק מאפשר כניסת חומרים מסוכנים וחומרי בניין שמציפים את יהודה ושומרון ברעלים ופוגעים ביהודים וערבים כאחד. חייבים להקים אתר פסולת מסודר וחוקי בשטחי יו"ש וכך יפסק הזיהום של השטחים על ידי מדינת ישראל".

יצחק בן דוד, סמנכ"ל בכיר לאכיפה של המשרד להגנת הסביבה, אמר כי הוא מקבל את הצעת השדולה לבצע פילוט ראשוני בשכר במסגרתו ימומנו שוטרים שיעמדו במעברים ויאכפו את מניעת מעברם של החומרים המסוכנים ופסולת הבניין, "שמסכנת גם את תושבי מדינת ישראל, כי הזיהום עובר גם דרך מי התהום חזרה לישראל".