כישורי בישול נחשבים לדבר טכני שניתן ללמוד בטווח זמן מסוים אבל בישול מוצלח שמצליח להשאיר פיות פעורים הוא כבר אמנות לכל דבר. אנשים רבים מנסים לשפר את כישוריהם הקולינריים במגוון דרכים אך הדרך הטובה ביותר היא ללמוד לבשל בבית ספר מקצועי המקנה כישורים, ניסיון וידע אמתי.

כלים

גם אנשים שלא בישולו מעולם יכולים להירשם לסדנאות שונות בתחום האוכל ולנסות לשפר את היכולות במטבח. בהרבה מקרים אנשים חושבים שהם ראו הכל ולא ניתן לחדש להם אך בכל מה שקשור לעולם הבישול טענה זו אינה נכונה. תחום האוכל כל הזמן משתנה וגודל. כל יום יוצאים מתכונים חדשים, מסעדות חדשות ושפים מדהימים שפותחים מסעדות או מכינים מנות ייחודיות. טכניקות ומתכונים לא נגמרים לעולם, כל הזמן נוצרים עוד ועוד. בתקופות החגים עולם המתכונים גדל עוד יותר כאשר כל חג בעל תפריט ייחודי לו ומתכונים ספציפים המתאימים לאותו חג, כך למשל בחג החנוכה נאכל ונכין לביבות וסופגניות, בחג הפסח נאכל מצות וקניידלך, בחג ראש השנה נאכל תפוח בדבש וכדומה.

בישולים-bishulim.co.il-jpg

למה חשוב ללמוד לבשל?

בישול הוא דבר פשוט על פניו אבל החכמה האמתית היא לדעת לבשל בידיעה ובמחשבה. כל אחד יכול לקחת סיר חם ולזרוק לתוכו שלל מרכיבים וליצור מנה, אבל ברגע שמתחילים לחשוב על הבישול מבינים כמה חשוב ללמוד את העולם הזה. ברגע שלומדים לבשל בצורה מקצועית מבינים את המשמעות של כל מרכיב במנה, יוצרים מטרה של טעמים וצבעים במנה והכי חשוב יודעים אילו מרכיבים לשלב ואך לבשל בצורה בריאה.

בדרך כלל כאשר טבח בזמן עבודה הוא אינו רואה את התמונה הכוללת, אם מדובר על עבודה במסעדה, הטבח אינו יודע מה קורה עם המלצרים. לימודי בישול מלמדים את הטבח שעליו להסתכל על הכל בצורה כוללת ולא להתעלם משטחים חופפים.

ההבדל בין קורסים לסדנאות בבישול

כאשר חושבים על להירשם ללימודים בתחום האוכל חשוב לדעת מה בדיוק אנחנו רוצים ללמוד. לימודי בישול מתחלקים לשני חלקים מרכזיים, סדנאות וקורסים כאשר כל אחד שונה מהשני בצורה משמעותית.

סדנאת בישולים – סדנאות בישול או כל סדנה אחרת הם לימודים קצרים יותר, בדרך כלל מדובר על מפגש חד פעמי של כמה שעות. סדנאות בדרך כלל מומלצות לחובבנים שמבשלים במטבח הביתי שלהם והם מעוניינים לשפר את היכולות והידע הקיים אצלם. היום ניתן למצוא סדנאות בכל תחום שהוא החל מקונדיטוריה, שוקולד, קינוחים, בישול, אפייה, בישול מהיר ועוד.

קורסים בבישול – קורסים בבישול הם בדרך כלל קורסים שמתאימים לקהל המעוניין להיכנס לתחום הבישול באופן מקצועי כגון שף, טבח, מבקר מסעדות, מסעדן וכדומה. קורסים מסוג זה נפרסים על תקופה ארוכה של מספר חודשים, שנה ואפילו יותר. בדרך כלל בסיום קורסים כאלו התלמידים מקבלים תעודת הסמכה המעניקה להם אסמכתא ללימודים שרכשו.

היום מסעדות, בתי מלון, חברות קייטרינג רבות ובכלל בתי עסקים שולחים עובדים להשתלמות בבתי ספר רבים על מנת שאלו יוכלו להתמקצע יותר בתחום.