השכר לשעה של סטודנט בשירות הציבורי גדל ב-23 עד 26 אגורות עבור כל שנת שירות צבאי. מנכ"ל חדו"ש הרב רגב: "לחיילים אין פוליטיקאים סחטנים שיאיימו להפיל את הקואליציה"

בכמה מעריכה מדינת ישראל את השנים שנותנים בניה בשירות הצבאי? טבלאות שכר הסטודנט מגלות שלפחות בשכר שמקבלים הסטודנטים מהמדינה היא קובעת לשירות שווי של 23 עד 26 אגורות לשנה. השכר לשעה של יוצאת צבא בשנה א' ללימודים ששרתה שנתיים גבוה ב-46 אגורות מהשכר של מי שלא שרת. השכר של חייל ששרת שלוש שנים גבוה ב-69 אגורות.

התגמול לסטודנט שנה א' לשעה עבור כל שנה בצבא מורכב מ-20 אגורות + תוספת של שתי אגורות + דמי חופשה בשווי אגורה. בסך הכל מדובר ב-23 אגורות לשנה. התוצאה: על פי ההסכם הקיבוצי שנחתם ב-2009 סטודנט שנה א' שלא שרת בצבא ישתכר 24.75 שקלים לשעה. סטודנטית ששרתה שנתיים תקבל 25.21 שקלים לשעה. וסטודנט ששרת שלוש שנים יקבל 25.43 שקלים לשעה. אצל סטודנט לתואר שני הגמול לשרות הצבאי גודל ל-26 אגורות לשנה.

את המידע המביך והלא מוכר הזה חושפת עמותת חדו"ש – לחופש דת ושוויון לקראת הפגנת הסטודנטים נגד חוק האברכים שתיערך היום (רביעי).

מנכ"ל חדו"ש, הרב עו"ד אורי רגב, אמר בתגובה ש"הממשלה מנסה עכשיו לקנות את המשך שלטונה באמצעות זריקת כמה גרושים לסטודנטים והעברת חוק האברכים ההרסני. אסור להסכים לכך. את חוק האברכים יש לבטל ואת יוצאי הצבא יש לתגמל בדלת הראשית ולא כחלק מסחר מכר פוליטי".

לדברי רגב, "מדינת ישראל מוכיחה שהיא יודעת להעריך את השירות הצבאי של בניה בשווי של תוספת כ-25 אגורות לכל שנה, כשתי אגורות לחודש. הסיבה לתעריף הזה ששם ללעג את תרומתם של החיילים, ברורה: אין להם פוליטיקאים סחטנים שיאיימו בשמם על שלמות הקואליציה. נראה", ציין רגב, "שבמערכת הפוליטית, שלומה וטובתה של הקואליציה חשובים בהרבה משלומם וטובתם של חיילינו".