ביום א' תצביע הממשלה על הקמת מתקן ההתפלה בשורק. 'אדם טבע ודין' בפנייה לשרים: "חשש לבריאות הציבור כתוצאה משתיית מים מותפלים בהיקף שמאשרת הממשלה.אם תאושר ההחלטה על הקמת מתקן ההתפלה בשורק, יהוו המים המותפלים כ-40% מכלל מי השתייה במדינת ישראל עד לשנת 2020, זאת בהתאם לתוכניות הממשלה בנושא התפלה. למרות המלצות ארגון הבריאות העולמי, מדינת ישראל לא בדקה את ההשפעות הבריאותיות של אספקת מים מותפלים על האוכלוסייה וזאת כאשר ידוע כי מגנזיום אינו מוסף למים המותפלים ומחסור במינרל זה עשוי לגרום למחלות לב, סוכרת ועוד

כלים

'אדם טבע ודין' שיגרה פניה דחופה לשרי הממשלה וקראה להם שלא לאשר בישיבת הממשלה הקרובה (יום א' 20.6) את הקמת מתקן ההתפלה בשורק. בדיקה שעשתה 'אדם טבע ודין' מעלה כי למרות שמתקן ההתפלה המתוכנן יספק כ-16% מכלל מי השתייה לתושבי מדינת ישראל, לא נבדקו ההשלכות הבריאותיות של שתיית מי ים מותפלים באופן קבוע ומתמשך על-ידי הציבור.

לדברי מדענית המים של 'אדם טבע ודין', שרית כספי-אורון, המינרל החיוני מגנזיום אינו מוסף למים המותפלים והדבר עלול להוות סיכון לבריאות הציבור. לדבריה, חוסר תזונה בנוגע למגנזיום עלול להוביל לעליה במקרי מחלות לב וכלי דם, ולהשפיע לרעה על לחץ הדם, לגרום לסוכרת ולתסמונת מטבולית.

כמו כן, מצב הדברים, בו תאושר הקמת המתקן ללא שנבדקה השפעתו הבריאותית על האוכלוסייה, מנוגדת להמלצות ארגון הבריאות העולמי משנת 2009, לפיהן מוטלת החובה על מדינות אשר עוברות לספק מי שתייה ממים מותפלים, להבטיח שמעבר זה לא יוביל להפחתה משמעותית של צריכת מינרלים חיוניים לגוף האדם ממים אלו, אשר עד עתה נצרכו באופן שגרתי על-ידי תושבי המדינה.

כמו כן, ציינה 'אדם טבע ודין בפנייתה לשרים כי בתוכנית לאישור מתקן ההתפלה נפלו פגמים מהותיים ובהם מיקומו המתוכנן של הפרויקט על שטח פתוח בעל ערכיות גבוהה, בניגוד לעקרונות התכנון המחייבים במדינת ישראל וכן, היקפו המתוכנן של מתקן ההתפלה בסדר גודל של 300 מלמ"ק בשנה, בניגוד להמלצת ועדת החקירה הממלכתית בנוגע למשק המים, בדבר הריסון שיש לנקוט בכל הנוגע להקמתם של מתקני התפלה, בשל פגיעתם הסביבתית.

לדברי עו"ד נעמה אלעד מ'אדם טבע ודין': "בהתאם לעקרון הזהירות המונעת, על ממשלת ישראל להבטיח כי אספקת מי שתייה מותפלים דלי מינרלים בהיקפים אדירים, אינה גורמת לסיכון לבריאות הציבור שישתה מים אלו באופן יומיומי ומתמשך. במצב הדברים הנוכחי ישראל דוהרת ומקימה מתקני התפלה, מבלי שדאגה להבטיח כראוי את בריאות האוכלוסייה השותה מים אלו".