תביעה תקדימית בדרישה לפסול צוואה שהוכרה כחוקית. עו"ד ד"ר רן מובשוביץ, ב"כ של משפחת כהן (שם בדוי), הגיש לבית המשפט לענייני משפחה ברמת גן בקשה תקדימית לתיקון צוואה כשרה. עו"ד מובשוביץ טוען כי בסיטואציה הייחודית שנוצרה במקרה זה הצוואה, למרות היותה כשרה, אינה משקפת את רצונו האחרון עלי אדמות של המנוח.

כלים

עו"ד ד"ר מובשוביץ מסביר את הסיטואציה המוזרה: "במהלך השנים ערך הזוג המנוח כמה שינויים בצוואתם, ובשינוי האחרון והסופי שנכתב על ידיהם, הם בחרו להוריש את רכושם זה לזו. מתוכן הצוואות עולה כי המנוחים צפו, לאור מצב בריאותו הרעוע של הבעל, כי הוא ילך לעולמו טרם פטירת אשתו, אלא שהוא האריך חיים לאחר פטירתה, וכך, לאור העובדה כי אשתו לא יכולה לרשת אותו, עובר עיזבון המנוח ל-2 אחיו, איתם לא היה בקשר עשרות שנים."

לדברי עו"ד מובשוביץ, אין ספק שלא לכך התכוון המנוח, שכן היורשים כיום חיו בנתק ולא קיימו כל קשר משפחתי עם בני הזוג המנוחים, ואף לא קיימו מנהגי אבלות לאחר פטירת המנוח.

עו"ד ד"ר מובשוביץ': " מהתיקונים הרבים שנערכו בצוואה לפני המוות ניתן להסיק בקלות כי המנוחים היו תמימי דעים לגבי זהות היורשים של רכושם, כשהקו המנחה אותם הוא מידת מסירותם של היורשים העתידיים אליהם ולטיפול בהם. בשום גרסת צוואה שערכו המנוחים בעשרות השנים האחרונות, לא הופיעו שמות האחים היורשים, כמועמדים לרשת את רכושם, אלא שמותיהם של אחייניה של המנוחה. העתירה תקדימית בניסיונה לשקף אומד דעת של מוריש, בניגוד גמור לעולה מההוראות הכתובות בצוואה.

אחייני המנוחה, מרשיו של עו"ד מובשוביץ', טוענים כי יישום הוראות הדין לגבי הרכוש המדובר, יבוא בניגוד מוחלט לרצונו האחרון על פני אדמות של המנוח. לטענתם, לא רק שהמוטבים לפי הוראות הדין חיו בנתק מוחלט עם המנוח בימי חייו, אלא שגם במותו לא מילאו את רצונו האחרון בצוואתו בה ציווה שיורשיו ידאגו ל-"קיום אזכרה שנתית" ויקימו "מצבה נאה" על קברו וכן יקיימו "לוויה מכובדת" ו"סעודת מצווה" – היורשים לפי הצוואה כלל לא נכחו בטקס האזכרה, או בימי השבעה. אחייני המנוחה לעומת זאת, לטענתם, קיימו את כל הבקשות האלו ללא שום קשר לצוואה ובימיי חייהם של המנוחים קיימו עימם קשר משפחתי חם ואוהב במסגרתו מונה אחד האחיינים לאפוטרופוס של הזוג המנוח בעת שחלו.