ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת בראשות ח"כ חיים כץ (ליכוד) דנה היום בהצעת החוק אשר פוצלה מחוק ההסדרים, לפיה תוקם מערכת העברת מידע וסליקה ציבורית, שתשמש את כלל הגופים המוסדיים, הסוכנים והיועצים הפנסיוניים

כלים

ח"כ חיים כץ, יו"ר הוועדה, הביע תרעומת על כך שההצעה כוללת גישה של הבנקים וחברות הביטוח למידע רגיש אודות לקוחות, בעוד שללקוחות עצמם אין גישה למידע אודותיהם. לדרישתו, ובהסכמת הממונה על שוק ההון והחיסכון במשרד האוצר פרופ' עודד שריג, יתווספו להצעת החוק סעיפים המבטיחים כי כל מידע לגבי מוצר פנסיוני או תכנית ביטוח יימסר קודם כל ללקוח, ואם יבקש הלקוח – גם ליועץ פנסיוני או לבנק.

עוד אמר בדיון: "במקום שהבנקים ייגבו דמי ניהול גבוהים מקרן הפנסיה באופן קבוע ולאורך שנים, אני מציע שתינתן אפשרות שהעמית ישלם באופן חד פעמי על ייעוץ פנסיוני בבנק, כפי שנעשה עם יועצי פנסיה עצמאיים. אני תמה על עמדתו של משרד האוצר בנושא, שנותנת יד לשוד העמיתים".

פרופ' עודד שריג, הממונה על שוק ההון והחיסכון במשרד האוצר, הדף את הביקורת: "המטרה של החוק היא להגן על הצרכנים, ולא על הבנקים. אם הייתי יכול לחנך מחדש את השוק, ייתכן שתשלום חד פעמי היה הטוב ביותר, אבל נכשלנו בזה בעבר. גם סוכני ביטוח וקרנות נאמנות לוקחים ממה שנצבר. אלה הנורמות המקובלות בשוק".

ח"כ חיים אורון (מרצ): "התפקיד שלנו, חברי הכנסת, הוא ליצור את פלטפורמת המידע. עלינו להבטיח שמי שצריך יקבל את המידע בזמינות מלאה, ולהבטיח שהמידע לא יגיע לגורמים אחרים".