כלים

תופעת הנזלת האלרגית הינה תופעה המטרידה אנשים רבים ומקשה באופן ניכר על מהלך חייהם התקין. האלרגיה יכולה להיגרם כתוצאה ממגע עם גורמים שונים, כגון: שיער של חיות, קרדית האבק, אבקנים, שינוי עונות השנה ועוד גורמים רבים הנמצאים בסביבת החיים שלנו. כמו כן, התופעה שכיחה יותר כאשר קיימת היסטוריה של אלרגיה במשפחה או אצל כאלה שסבלו בילדותם המוקדמת מאסטמה של העור

נזלת אלרגית יכולה לבוא לידי ביטוי בכל הגילאים, אם כי תקופת הילדות וגיל ההתבגרות הם פרקי הזמן בהם מתבטאת התופעה, לרוב, ביתר שאת. הנזלת תלווה לעיתים בגירוי באף, התעטשויות ועיניים דומעות. אדם הסובל מהתופעה ינשום לרוב דרך הפה, דבר היכול לכשעצמו לגרום לכאב גרון ובעיות בריאותיות נוספות. אבחון התופעה מתבסס על תשאול מקיף הכולל סקירה של מחלות ילדות כגון: אטופיק דרמטיטיס או אסטמה ותשאול המתמקד בהבנת הסימפטומים ומאפייניהם.

בין הסימנים הגופניים העשויים לעזור לאבחנה ניתן למנות: עיגולים שחורים וקמטים רוחביים תחת העיניים, ורירית אף שצבעה עלול להשתנות לצבע ורוד או כחלחל. כמו כן, בבדיקות דם תמצא, לא פעם, עלייה בכדוריות הדם האדומות מסוג אאזונופילים ועלייה בנוגדן מסוג IgE. ניתן בנוסף לעשות טסטים עוריים לזיהוי האלרגן הספציפי. (לא תמיד ניתן לגלות את סוג האלרגן הגורם לאלרגיה בבדיקות מסוג זה).

איזבל אטלן-זיידה, רוקחת ראשית במכבי care, ריכזה עבור הסובלים מהתופעה מספר טיפים שיקלו על התסמינים:

  • פרוביוטיקה- טלו פרוביוטיקה פורטה המכילה חיידקים ידידותיים המסייעים בשמירה על המערכת החיסונית, ובכך תוכלו להקל על תסמיני האלרגיה.
  • ויטמין C- טלו 1500 מ"ג של ויטמין C מדי יום, כאשר יש לחלק את הכמות לשלוש מנות נפרדות, על מנת לתת חיזוק אפשרי למערכת החיסון ולהקל על תסמיני האלרגיה.
  • צרכו מזונות המכילים קוורצטין ובטא קרוטן- מזונות כמו בצל סגול המכילים קוורצטין ומזונות כתומים המכילים בטא קרוטן עשויים לסייע להפחתת התגובה האלרגית ברמה התאית.
  • הימנעו ממוצרי חלב וחיטה- מזונות אלו עלולים לעיתים להגביר את תופעת האלרגיה, ואף ליצור ליחה במערכת הנשימה. דבר זה מקשה על ההתמודדות עם התופעה, ועל כן יש להימנע ממוצרים אלו.
  • צמחי מרפא- ישנם צמחי מרפא רבים שעשויים להקל על תופעת האלרגיה וביניהם ניתן למנות צמחים כדוגמת: סמבוק שחור, טימין והידרסטיס. צמחים אלו עשויים להקל על תסמיני האלרגיה. מומלץ להיעזר באיש מקצוע על מנת שירכיב פורמולה מתאימה באופן אישי, בהתאם לסוג האלרגיה והתסמינים.
  • הקפידו על פעילות גופנית- בעיקר עם הופעת האלרגיה, מומלץ להקפיד על פעילות גופנית מואצת, המנקה את הגוף מעודף רעלים ובכך מקלה על תסמיני האלרגיה.
  • טיפול תרופתי- במקרה הצורך, הטיפול הנפוץ ברפואה המערבית הוא טיפול תרופתי באנטיהיסטמינים. תרופות אלו ניתן להשיג ככדורים או כסירופ להקלה בתסמינים של גודש בצינון ובנזלת אלרגית.