משלחת של ארגון "Kids Creating Peace". המורכבת מבני נוער ישראלים ופלסטינים לקחה חלק באירועי "עצרת הנוער של האו"ם" בניו יורק, שהסתיימו אמש. בני הנוער נפגשו עם דיפלומטים ומובילי דיעה במטרה להעביר מסר של תקווה לעתיד טוב יותר

מיוקנעם ושועפט לניו יורק, ביחד: משלחת ישראלית - פלסטינית של ארגון "ילדים חיים בשלום" הוזמנה לקחת חלק באירועי "עצרת הנוער של האו"ם", מסורת שנתית שנועדה להפגיש בין בני נוער מכל העולם ובין בכירי האו"ם למטרת העצמת בני נוער יוצאי דופן, דור העתיד של המנהיגות העולמית.

במשלחת הייצוגית, שיציאתה נשמרה בסוד עקב המצב הביטחוני, השתתפו ארבעה בני נוער בגילאי 16- 15 מישראל ומהרשות הפלסטינית: מיוקנעם, שועפט, שוהם ובית לחם. הם לוו ע"י מדריכי הארגון בראשות שני פרץ - קריב (ביתו של השר להגנת הסביבה עמיר פרץ), מנהלת העמותה, ונפגשו עם שגרירי ישראל, רומניה ובחריין באו"ם ודיפלומטים בכירים נוספים.

הנציגים הישראלים, רן כרמון וסופיה קוגן, השתתפו יחד עם בני הנוער הפלסטינים במושבים שהתקיימו באו"ם במסגרת האסיפה השנתית לנוער, בנושאים שונים סביב נושא האסיפה - תפקיד הנוער בהובלת שינויים חיוביים בחברה בדגש על תרבות, ספורט, אמנות, הובלת דיאלוג ובניית שלום.​בערב הפתיחה החגיגי המשלחת הציגה בפני מאות בני נוער מכל העולם וגורמים רשמיים, סיפורים אישיים של המציאות המאתגרת עמה מתמודדים בני הנוער בשני צידי הגדר וכן את העבודה הנעשית ע"י העמותה בפרויקט "נוער יוצר שלום"​. במשלחת המיוחדת היתה התעניינות רבה מקרב דיפלומטים בני נוער מכל העולם, ונציג קשמיר למשל התעניין באפשרות לקדם מודל עבודה דומה לבני נוער פקיסטנים והודים בקשמיר השורה אף היא בקונפליקט.

הארגון החינוכי "Kids Creating Peace"KCP ) ) מפעיל תוכניות חינוכיות להעצמת נוער והתפתחות אישית, דיאלוג ופיתרון קונפליקטים בקרב בני נוער מישראל ומהרשות הפלסטינית, הנפגשים ביחד לעבור התנסויות המכוונות לקבלת וכיבוד האחר. הארגון מקפיד על עשייה חינוכית ללא הזדהות פוליטית.

התהליכים הלימודיים שמעביר הארגון, המיושמים ברחבי העולם, מכוונים לפתח כישורי חיים, אינטליגנציה רגשית ותחושת ערך וכבוד עצמי אצל בני הנוער, הלומדים להכיר זה את זה - ואת עצמם. עד היום לקחו חלק בפרוייקט למעלה מ- 10,000 בני נוער מישראל והרשות הפלסטינית. העמותה שנוסדה ב2006 ע"י קרן ברג, מנהיגת המרכז לקבלה בעולם, זוכה לתמיכה מקרן USAID וארגונים נוספים בעולם ותכנית הלימוד שהיא מיישמת, 'משחק החיים', אף זכתה לציון לשבח ממכון ראנד הבינלאומי.

שני פרץ - קריב, מנהלת "ילדים חיים בשלום", שהציגה את היוזמה בנאום בעצרת האו"ם: "אנחנו לא באים מגישה הסטורית או פוליטית ולא דנים במחלוקות האידיאולוגיות, אלא מתמקדים בשבירת חומות של פחד ודיעות קדומות בין בני נוער. היו לא מעט קשיים בארגון המשלחת נוכח המצב וקשה לשכוח שהעימות הנוכחי התחיל ברצח של בני נוער והיום אנחנו יוצאים לאו"ם כדי להעביר עם הנוער מסר הפוך, של תקווה. אנחנו רוצים לתת לנוער שלנו כלים ועוצמה להוביל תהליכים שיקדמו סובלנות ואחווה אנושית וחלק מהכלים החינוכיים האלו עוברים דרך מפגשים עם בני נוער "מהצד השני", דרכם בני נוער לומדים הרבה מאוד על עצמם ועל הדרך למיצוי הפוטנציאל שלהם."