כך החליטו יונתן ונעמה שלו לצאת מעסקי היהלומים ולהקים מיזם קבוצות רכישה סוציאליסטי לכל מטרה פרט לנדל"ן, מסירת מנוע ועד טלוויזיות.בין יונתן ונעמה שלו, היום זוג בשנות השלושים לחייהם. השניים עברו לגור ביחד תוך שבוע, התארסו תוך חודש וחצי ונישאו ב- 2004. יונתן, שפתח עסק למסחר ביהלומים, הצליח מאוד בעסקים, והשניים חיו חיים טובים של שגשוג כלכלי, רכשו פנטהאוז ומספר כלי רכב, וב- 2007 נולד בנם עילאי.

המשבר הכלכלי העולמי של הזוג שלו

בשנת 2008 הותירה נפילת ליהמן ברדרס ופרוץ המשבר הכלכלי את יונתן מול שוקת שבורה, כאשר בין לילה הסחורה שברשותו איבדה ביקוש וערך, והוא נקלע לחובות כבדים. תוך שבוע, עלה יונתן למחלקה המשפטית של הבורסה ליהלומים, ויתר על חברותו בבורסה, והותיר שם את כל הרכוש שהיה לו מעולם במסגרת הסדר נושים, כולל הבית, כלי הרכב, הסחורה ועוד. השניים עברו לגור יחד עם התינוק בבית הוריה של נעמה, נקלעו למשבר זוגי ואישי, והיו למעשה על סף גירושים. יוני לא עבד, והשניים רבו על בסיס יום יומי.

הנסיקה מחוף הים בקיסריה

כשיוני עזב את הבית לחודש וחצי, נעמה התחילה ללכת לפסיכולוג, וקטעה את הפגישה השנייה באמצע. נעמה הבינה שהיא חייבת לעזור לעצמה, ושאם לא תעשה זאת, אף אחד לא יוכל לעזור לה. מהפסיכולוג היא המשיכה לחוף הים בקיסריה, שם ישבה כל היום וכל הלילה עד למחרת בבוקר. "הבנתי שאני לא אוהבת את עצמי", מספרת נעמה, "שלא טוב לי, ועשיתי לי טבלה, כתבתי בצד אחד את כל הדברים שאני ושאני לא רוצה להיות, ובצד שני את כל הדברים שאני רוצה להיות, ודילגתי בראש מצד לצד. בחרתי. מאותו בוקר קמתי בן אדם חדש ואחר ממה שהכרתי. נולדתי בשנת 2009".

"מהבוקר לא הבנתי איזה שינוי חל בנעמה, ומי זאת האשה שמחייכת אלי. לאט לאט, הפסקתי להוציא קיטור והבנתי איזה מזל יש לי, שזכיתי בנעמה פעם שנייה, והפעם בנעמה החדשה" אומר יוני.

מאותו יום על הים בקיסריה, הזוגיות של נעמה ויונתן חזרה לנסוק, והם מתחילים לחשוב ולעבוד כדי לצאת מהבוץ הכלכלי. הפעם, הם מחליטים לעבור ביחד, כזוג, לתחום בו אפשר להועיל לאנשים ו"לעשות טוב", ולפתוח ביחד עסק. בהתחלה, שקלו השניים לפתוח מיזם שיסייע לילדים שמשפחותיהם אינם יכולות לממן להם ספרי לימוד, אך הרעיון נגנז. השניים התחילו להתעניין בנושא קבוצות הרכישה, בתחילה כאמצעי לרכוש בית חדש, ואחר כך, כאמצעי לשנות משהו מצידם בקפיטליזם המודרני. השניים שהתחנכו לאור ערכי החולצה הכחולה והסולידריות, החליטו שהם רוצים להחזיר לתרבות הצרכנית של שנות ה- 2000 את ערכי הסולידריות והשיתוף של שנות החמישים, והתחילו להקים את "מתאגדים" - המיזם הענק של קבוצות רכישה לא לנדל"ן, שיושק באמצע ינואר.

מתאגדים – קבוצות רכישה לכל מטרה שאינה נדל"ן

מתאגדים, "הקיבוץ הוירטואלי הגדול בישראל", יהווה בית לצרכנים שרוצים להתאגד כקבוצת רכישה לכל מוצר שאינו נדל"ן. הרעיון, המושפע מטרנד קבוצות הרכישה הנדל"ניות, מבוסס על פלטפורמה אינטרנטית חדשנית שפותחה במיוחד, אך פשוט וקל להבנה – גולש המעוניין לרכוש מוצר מסויים יכול להירשם לקבוצת הרכישה שלו, דרך אתר מתאגדים, וצוות האתר מנהל מו"מ עם הספקים השונים בשם קבוצת הרכישה כדי להגיע למחיר מוזל.

"מתאגדים", הפועל כעסק מסחרי, אמור להרוויח מעמלות זעומות שיקבל מהספקים בגין כל עיסקה, אך גם ברווחיהם מתכוונים בני הזוג שלו, לתרום חזרה לקהילה. כמדיניות רישמית, 1.5 % מכל רווחי מתאגדים ייתרמו באופן קבוע למימון טיפולים רפואיים בילדים החולים במחלות קשות. "כשהיה לנו תמיד תרמנו, באופן אישי, למשפחות נזקקות, אני לא אשכח אף פעם את המשפחה שבישלה בקופסאות שימורים כי לא היה להם כסף לסירים. תמיד ניתן ממה שיש לנו, גם אם זה יהיה הרבה וגם אם זה יהיה מעט" אומרת נעמה.

"קבוצות רכישה מאוד פופולריות בימים אלו כשזה מגיע לרכישות נדל"ן, אבל לא נתקלתי בהתארגנויות מסודרות של צרכנים עבור מכונות כביסה או מערכות קולנוע ביתיות", אומר יונתן שלו. "אופנועי ים, רכבים חדשים ואפילו ג'קוזי ומכסחת דשא, כולם מוצרים שניתן לקבל עליהם הנחות משמעותיות מהספקים בתנאי שנכנסים עימם למו"מ מסודר כקבוצת רכישה."