בית המשפט קבע: עצורי הפגנת הדיור ברוטשילד יכולים לשוב ולממש את זכותם החוקית להפגין

כלים

בדיון שנערך הבוקר בבית המשפט המחוזי בתל אביב בפני השופטת דניה קרת-מאיר, הוחלט לבטל לחלוטין את תנאי השחרור המגבילים של שלושה מפעילי המחאה שנעצרו בהפגנה במוצ"ש האחרון ולאפשר להם לממש את חופש הביטוי שלהם. תנאי ההגבלה כללו איסור על השתתפות במחאה מכל סוג למשך 30 יום, ובהמשך, הרחקה ממתחם המאהל ברוטשילד. השלושה התחייבו בפני השופטת להימנע מהפרות סדר.

יותם ישי, אחד המפגינים שנעצר "אנחנו שמחים שבית המשפט אמר בבירור למשטרה שהתנאים המגבילים בהם שוחררנו לא הגיוניים. זהו מאבק חשוב על דמותה של מדינת ישראל ואנו נמשיך להפגין. מקווים שעוד אזרחים רבים יצטרפו למאבק."

לדברי עו"ד אן סוצ'יו מהאגודה לזכויות האזרח, שייצגה את השלושה, "לשמחתנו בית המשפט עצר את המשטרה ומנע ממנה משימוש שרירותי ובלתי סביר בתנאי השחרור ממעצר כאמצעי להגבלת חופש הביטוי והמחאה של מפגינים".

האגודה לזכויות האזרח הגישה ביום שני האחרון ערר דחוף לבית המשפט השלום בתל אביב בעניינם של ארבעה מפגינים שנעצרו יחד עם עשרות מפגינים נוספים במוצאי שבת לאחר צעדת המחאה.

העצורים שוחררו מהמעצר בתנאים דרקוניים הכוללים איסור על השתתפות בכל מחאה או הפגנה למשך 30 יום, והרחקה ממאהל האוהלים בשד' רוטשילד למשך 15 יום. בערר דרשה האגודה לבטל באופן מיידי את ההגבלות, לאור הפגיעה הבלתי מידתית והבלתי סבירה בזכותם של העוררים לחופש הביטוי וההפגנה.

בית משפט השלום אימץ את עמדת המשטרה לערר, לפיה תנאי השחרור של העוררים יצומצמו לשבוע הרחקה מהמתחם ברוטשילד, זאת מבלי לקיים דיון בעניין. בעקבות זאת, הגישה אתמול האגודה לזכויות האזרח ערר דחוף לבית המשפט המחוזי ובו שבה וטענה כי גם התנאים החדשים שהוטלו על הפעילים אינם מידתי ואינם סבירים, לאור העובדה שאין חשש ממשי מפניהם, במידה שמצדיקה פגיעה חמורה כל כך בחופש הביטוי שלהם.