לאחר למעלה מ7 שנים שבהן דן בית המשפט העליון בעתירה הפלסטינית להסיר את מגבלות התנועה בעיר, פסקה הנשיאה בייניש כי העתירות ידחו ובכך קבלה את עמדת צה"ל נגד שינוי ההסדרים הקיימים. ביישוב היהודי בחברון אומרים:"זוהי בהחלט בשורה משמחת, שאפילו בית המשפט העליון הכיר בזכותם של יהודים לחיות בבטחה בעירו של דוד"

3 עתירות שונות, שחוברו עם השנים לדיון משותף, הגיעו היום לקיצן. בעתירות 11235/04, 6869/05, 7044/06 דרשו עיריית חברון, הועד לפיתוח חברון, ועוד עותרים מבין ערביי חברון להסיר את כל הגבלות התנועה שנאלץ צה"ל להטיל בחברון בעקבות הטרור הפלשתיני. במרכז הדרישות הפלשתיניות עמדה הדרישה לפתוח לתנועת ערבים את הרחוב האחד והיחיד בחברון הפתוח לתנועת יהודים – רח' דוד המלך, השוהדא.

אחרי שנים של דיונים ארוכים ומתישים, שבמהלכן שוב ושוב ניסה צה"ל ללכת לקראת בג"צ ולקראת הפלשתינים, נשיאת ביהמ"ש העליון השופטת בייניש השתכנעה, וקיבלה את עמדת צה"ל לפיה המשך "הקלות" לפלשתינים פירושה המשך פיגועים ומעשי רצח. הנשיאה דחתה את העתירה, וקבלה את עמדת צה"ל לפיה לא ניתן לפתוח לתנועת פלשתינים את הכביש מול בית הדסה בחברון, ואת רחוב דוד המלך (שוהדא).

לאורך כל הדיון מח"ט הגזרה והנציגים בדיון, כולל העותר הפלסטיני השתמשו במונח רחוב דוד המלך, השם העברי שהעניקו לרחוב מתנחלי חברון, ולא במונח הפלסטיני, רחוב השוהדא.

אורית סטרוק מנהלת המחלקה המשפטית של היישוב היהודי בחברון: "החלטת בג"צ התקבלה במועד סמלי: בערב חג השבועות, חגו של דוד המלך, ובתום 7 שנים ממועד הגשת העתירה – כמניין השנים שדוד המלך מלך בחברון לפני עלותו לירושלים. זוהי בהחלט בשורה משמחת, שאפילו בית המשפט העליון הכיר בזכותם של יהודים לחיות בבטחה בעירו של דוד, ושאפילו העו"ד הערבי נאות להשתמש בשם העברי של הרחוב: רחוב דוד המלך. בחג השבועות הקרוב, ילכו אלפי יהודים לאורך רחוב דוד המלך, הרחוב היחיד הפתוח לתנועת יהודים בחברון – בדרכם לקברו של ישי אבי-דוד, ושל רות המואביה, כדי לקרוא ברוב עם ובמעמד מרגש ומרומם את מגילת רות. אנו מקווים שבקרוב יפתחו לתנועה חופשית של יהודים רחובות רבים ונוספים בחברון, ושהגבלות תנועה יחולו רק על הצד התוקף ולא על הצד המותקף, כמו היום".