ש ופטי בית המשפט העליון דורית בייניש, מרים נאור ועוזי פוגלמן נזפו הבוקר (שני) בנציגת המדינה יוכי גנסין, שהופיעה בפניהם בדיון בעתירתו של מוחמד אבו טיר ושלושה חברים נוספים בפרלמנט הפלסטיני נגד גירושם מירושלים. השופטים נזפו בנציגת המדינה על כך ששר הפנים, אלי ישי, לא השיב למכתבם של העותרים, שפנו אליו לבטל את ההחלטה לגרשם ממזרח ירושלים, למרות שכבר עברו חודשיים וחצי מאז שנשלח אליו המכתב

השר ישי נכח באולם בשלבים מוקדמים יותר, אך עזב לפני שהחל הדיון בעתירתם של חברי הפרלמנט הפלסטיניים המאוימים בגירוש.

במכתב ששיגרו אבו טיר, אחמד עטוואן, מוחמד טוטח וחאלד אבו ערפה, אל השר ישי ב-27 ביוני 2010, ציינו הארבעה כי אינם רואים עצמם כנציגי תנועת חמאס, אלא כנציגי העם הפלסטיני כולו, ובמיוחד כנציגי תושבי מזרח ירושלים הפלסטיניים אשר בחרו בהם. הם התחייבו כי יפעלו רק במסגרת החוק הישראלי, ולא יקבלו על עצמם שום תפקיד ברשות הפלסטינית אשר נוגד חוק זה.

אוסאמה סעדי, פרקליטם של הארבעה, אמר לשופטים כי נוסח המכתב הנ"ל סוכם בפגישות בין גורמים רמי דרג ברשות הפלסטינית לבין נציגי ממשלת ישראל ושירותי הביטחון הישראלי.

"הרשות הפלסטינית נכנסה לעניין בפרופיל גבוה לאחר שארבעת חברי הפרלמנט נפגשו עם הנשיא הפלסטיני מחמוד עבאס (אבו מאזן) וביקשו את עזרתו", אמר סעדי. "למרות כל הסכסוכים וחילוקי הדעות החריפים השוררים במערכת הפלסטינית, על כל הפלגים והמפלגות שבה, מקובל על כולם שחייבים להתנגד לגירוש פלסטינים מכל מקום בכלל ומירושלים בפרט, ושהדבר עומד מעל כל חילוקי דעות. חשבנו שהנוסחה שסוכמה בין נציגי הרשות לנציגי ממשלת ישראל תפתור את הבעיה, אך שלושה ימים לאחר שהמכתב נשלח, המשטרה בירושלים עצרה את מוחמד אבו טיר והחלה בהליכי גירוש נגדו, והוא נשאר במעצר עד עכשיו".

נציגת המדינה בבית המשפט טענה כי יתר שלושת חברי הפרלמנט המתבצרים מזה כחודשיים במטה הצלב האדום במזרח ירושלים הם בבחינת "מתגרים בחוק הישראלי ואינם מכירים בסמכות בית המשפט". השופט עוזי פוגלמן העיר: "לא הוצאנו צו ביניים, ולכן הרשויות יכולות לנקוט אמצעי אכיפה, אך אין זה אומר שאתם חייבים לפרוץ לתוך מטה הצלב האדום. יש אלפי מקרים אחרים של אנשים שלא נענו לצווים של משרד הפנים, ואנחנו אפשרנו לנקוט נגדם אמצעי אכיפה, וזה לא אומר שכולם מיד נענים ועוזבים מרצונם".

בסופו של הדיון הורה בית המשפט לפרקליטיהם של ארבעת חברי הפרלמנט לשגר שוב את מכתבם אל שר הפנים ישי, ולפרט בו את הנסיבות שהוזכרו בבית המשפט. לשר ישי הורו השופטים להשיב תוך 30 יום למכתב זה מיום קבלתו, ולהעביר את תשובתו לבית המשפט. ואז יוכלו חברי הפרלמנט ופרקליטיהם להשיב תוך עשרה ימים. לא נקבע מועד לדיון נוסף ובינתיים יישאר מוחמד אבו טיר עצור במטה המשטרה בירושלים.

בקהל נכחו חבר הכנסת לשעבר "אורי אבנרי">אורי אבנרי ופעילים נוספים מארגון גוש שלום, וכן פעילי שלום ירושלמיים המשתתפים בהפגנות השבועיות בשייח ג'ראח. כמו כן נכח בדיון משקיף מטעם לשכת עורכי הדין הצרפתית, אשר אמר כי הגיע במיוחד מפריס כדי לעקוב אחרי הדיון, וציין כי הנושא מעורר עניין רב בקרב חוגים משפטיים באירופה.

לדברי "אורי אבנרי">אורי אבנרי , "לתושבי מזרח ירושלים הפלסטיניים זכות לחיות בעירם. גירוש פלסטינים – מנהיגים כמו אנשים רגילים – הוא מעשה מתועב וגם מטופש שגורם לכולנו נזק עצום". לדבריו, כדי להשיג שלום יציב חייב השלום לכלול את כל חלקי העם הפלסטיני, כולל החלק המשמעותי שאותו מייצגת תנועת חמאס. "אנו, אנשי השלום, באנו לאולם בית המשפט גם כדי לזעוק זעקה מוסרית על מעשה עוול משווע שעושה ממשלתנו, וגם כדי לתת לממשלה עצה פוליטית מפוכחת. לשני הדברים משמעות אחת: קרעו לגזרים את צווי הגירוש, תנו לארבעת האנשים לחזור לבתיהם ולציבור שאותו הם מייצגים, והזמינו אותם ואת שותפיהם הפוליטיים להיות שותפים מלאים במשא ומתן לשלום".