מפקד פיקוד העורף, אלוף יאיר גולן, בהשקת פרויקט התנדבותי בקהילה בשעת חירום, שיזמה אוניברסיטת בן-גוריון: "אנחנו צופים הסלמה ומכאן הצורך במוכנות מיידית"

"ליבי גואה מנחת, אבל בראשי מקנן חשש. נחת- משום שהירתמותה של אוניברסיטת בן גוריון לטובת פרויקט התנדבותי בקהילה לשעת חירום הוא ראשוני בארץ, שכן שום מוסד אקדמי לא היה מוכן להרים את הכפפה- ולא שלא פנינו. חשש- משום שאנחנו עלולים להיות עד מהרה במצב חירום ומן הראוי שנתכונן לכך. לפני מספר שבועות נפגע אוטובוס של ילדים מטיל נגד טנקים. בנס נמצאו בו רק שני ילדים, שאחד מהם נפגע ומת מפצעיו. לו האוטובוס היה מלא תלמידים, היינו כעת בעיצומו של מבצע רחב-היקף, שכן המרחק בין רגיעה לבין מבצע רחב היקף הוא אפסי. אנחנו צופים הסלמה ומכאן הצורך במוכנות מיידית".

כך אמר היום (יום שלישי, ה-3.5.2011) מפקד פיקוד העורף, אלוף יאיר גולן, בטקס השקת פרויקט התנדבותי בקהילה בשעת חירום, שיזמה אוניברסיטת בן-גוריון ותופס תאוצה בימים אלה לקראת תרגול מערך המתנדבים החדש במסגרת תרגיל העורף הלאומי שיתקיים בחודש יוני 2011.

השקת הפרויקט מתבצעת כחצי שנה לאחר שכאלפיים תלמידים ועובדים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב הביעו נכונות למלא תפקיד התנדבותי בקהילה בשעת חירום. האלוף גולן הוסיף כי בנוסף לצורך בתרגול מתמיד על מנת להיות ערוכים למצב חירום, הוא "ישמח מאד לכל יוזמה מחקרית בתחום זה מצד אוניברסיטת בן-גוריון ולמרבה הצער שדה הניסויים הוא ממש קרוב".

במעמד השקת הפרויקט שהתקיים בפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן-גוריון השתתפו נשיאת האוניברסיטה בן-גוריון בנגב, פרופ' רבקה כרמי, רקטור האוניברסיטה, פרופ' צבי הכהן והמשנה לרקטור, פרופ' אבישי גולדברג, ראש העיר באר-שבע, רוביק דנילוביץ', האלוף גולן וראשי פיקוד עורף דרום.

יוזמת הפרויקט, ד"ר לימור אהרנסון-דניאל, העומדת בראש המחלקה לרפואת חירום באוניברסיטה, הציגה את התכנית אשר קרמה עור וגידים בשנה האחרונה ועוברת עם ההשקה לאחריות דיקן הסטודנטים, יעקב אפק אשר מונה לראש הפרויקט.

מיד לאחר ההשקה החגיגית, נערכה על ידי פיקוד העורף הכשרה לכ-120 מתנדבים ראשונים לקראת ביצוע תפקידים חיוניים עליהם יהיו אמונים במצב חירום.

ההכשרה הבסיסית מתמקדת בסקירת האיום על העורף, היערכות למצבי חירום במדינת ישראל ובעקרונות הסיוע האזרחי בשעת חירום. הכשרות ייעודיות לצוותים תתמקדנה בתחומים ספציפיים כגון: אוכלוסיה, הנדסה, הסברה ועוד.