כלים

אברהם ויוסי גבאי הורשעו בבית המשפט המחוזי בביצוע עבירות מס והלבנת הון, ונגזרו על כל אחד מהם 6 שנות מאסר והמדינה חילטה תחנת דלק ודירות מגורים בבעלותם. בהמשך לערעור שהוגש לבית המשפט העליון, הופחתה תקופת מאסרם של האחים ונפדו תחנת הדלק ודירות המגורים

בית המשפט העליון, אישר בתחילת השבוע הסדר טיעון עם האחים אברהם ויוסף גבאי, שהורשעו בביצוע עבירות מס והלבנת הון. בית המשפט העליון בשבתו כבית משפט לערעורים פליליים, בהרכב בראשות השופט אליקים רובינשטיין, אימץ את ההסדר אשר יש בו היבטים מהותיים בנוגע לפרשנות לאיסור הלבנת הון.

בשנת 2008 הורשעו אברהם ויוסף גבאי ושתי חברות בבעלותם, על ידי בית המשפט המחוזי בתל אביב (השופט צבי גורפינקל), בעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, עבירות על חוק איסור הלבנת הון ובעבירות מע"מ. האחים גבאי הואשמו בכך, שרכשו נפטא בפטור מבלו, לטענתם לצורך יצירת מדללים.

האחים גבאי, באמצעות עורך הדין גלעד ברון, ממשרד ברון ושות', הגישו ערעור על הרשעתם, על העונש שנגזר עליהם וכן על חילוט הנכסים, כאשר במקביל הגישה המדינה ערעור על זיכויים מחלק מהעבירות שבהן הואשמו מלכתחילה.

במסגרת הערעור, ביקש סנגורם של גבאי, עו"ד ברון, לצרף את לשכת עורכי הדין כידיד בית המשפט, וזאת לאור הסוגיות המהותיות שעלו ביחס לפרשנות החוק לאיסור הלבנת הון ויישומו באותו מקרה.

לטענת עו"ד ברון, עולה שאלה מהותית באשר לאופן יישום החוק במקרה שבו עסקינן, בסופו של דבר, בעבירות מס – עבירות אשר המחוקק נמנע במכוון מלהגדירן כ"עבירות מקור" בחוק לאיסור הלבנת הון, כגון סחר בסמים, רצח, הימורים, סחר בבני אדם ועבירות נוספות. בנוסף עלתה שאלה, האם השגת פטור מבלו מהווה קבלת דבר במרמה.

הצדדים הגיעו להסדר טיעון, אשר אושר בימים אלה על ידי בית המשפט העליון, אשר במסגרתו הופחתה תקופת מאסרם של האחים גבאי, האחד ב- 9 חודשים והשני ב- 15 חודשים. כמו כן, נפדו הנכסים המחולטים, וביניהם תחנת הדלק.