ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט בהרצאה באוניברסיטת חיפה: "הגיע הזמן שמדינת ישראל תיפטר ממשטר ועדות החקירה. אני מקווה שראש הממשלה יתנגד להקמת ועדה כזו". אולמרט, שנמנע מלהתייחס לחשדות נגדו ונגד מקורביו, הרחיב את הדיבור על מצבה הבינלאומי של ישראל בעקבות אירועי המשט לעזה ועל תוכניתו המדינית שהציע לפלסטינים שכללה חילופי שטחים וחלוקת ירושלים

"הגיע הזמן שמדינת ישראל תיפטר ממשטר ועדות החקירה. אני מקווה שראש הממשלה יתנגד להקמת ועדה כזו, שכל מה שהיא תשיג זה התנגחויות בין מערכות השלטון בישראל ושיח ציבורי שרק ימתין ל'מי ייחקר', 'מי יפוטר', 'מי ישלם את המחיר'. לא צריך וועדות כדי לדעת מה נכון ומה לא נכון, מה מוסרי ומה לא מוסרי", אמר אולמרט בעקבות הקולות הדורשים וועדת חקירה ממלכתית לחקר אירועי המשט לעזה, בהרצאה במסגרת המרכז לחקר הביטחון הלאומי באוניברסיטת חיפה.

אולמרט הוסיף שהוא מצדיע ללוחמי הקומנדו הימי, אותם שלח אישית לא פעם למבצעים עלומים שהצליחו, והוסיף שאסור לתקוף בימים כאלה את הממשלה. לדבריו, הדברים שנשמעים מטורקיה הם בלתי נסבלים והביקורת הטורקית אינה מוצדקת, אולם חשיבותה האסטרטגית הרבה של טורקיה מחייבת את ישראל לעשות כל מאמץ כדי להחזיר את היחסים למסלול תקין. "טורקיה היתה מתווך הוגן, מדויק וזהיר במו"מ שהתנהל בתקופתי מול סוריה", אמר.

"אנחנו חייבים לפעול בצורה שתאפשר לנו את הגמישות והיכולת להפעיל כוח כשנצטרך בלי ביקורת בינלאומית וועדות חקירה ואיומים והדרך היחידה שתאפשר לנו זאת היא קיום תהליך מדיני. נלחמנו במשך 33 ימים במלחמת לבנון השנייה ולא היה שום פורום בינלאומי שפעל נגדנו, שום וועדת חקירה. בסופו של דבר המלחמה הסתיימה עם החלטה של מועצת הביטחון של האו"ם שניסחה את ההחלטה יחד עם ממשלת ישראל. יום לאחר סיום מבצע 'עופרת יצוקה' הגיעה משלחת של ראשי ממשלות אירופאים לירושלים כדי לחזק אותנו ולעמוד על זכותנו להגנה עצמית וזה רק בגלל שהצגנו נוסחה מדינית מרחיקת לכת. החכמה היא לייצר את היכולת להפעיל כוח בלי איומים או וועדות בינלאומיות. כל עוד אין תהליך מדיני, אנחנו עומדים להתייצב בפני מצבה הגרוע ביותר אי פעם של ישראל בזירה הבינלאומית". הוסיף אולמרט.

אולמרט פרס את עיקרי התוכנית המדינית אותה הציג בפני הפלסטינים, שבבסיסה שתי מדינות לשני עמים על בסיס קווי 67 עם חילופי שטחים. "הצענו שהשכונות היהודיות של ירושלים יישארו בריבונות ישראלית ואילו השכונות הערביות יהיו תחת ריבונות פלסטינית. הצעתי את זה בכאב לב, אבל כל עוד השכונות הערביות לא יהיו בריבונות פלסטינית לא נגיע לעולם לשלום. הצעתי גם שהאגן הקדוש ינוהל על ידי ישראל, ארצות הברית, ירדן, ערב הסעודית והמדינה הפלסטינית. לגבי הפליטים, הצעתי שההחלטה אם וכמה פליטים נקלוט תהייה של מדינת ישראל בלבד והודעתי שנסכים לקלוט לא יותר מ-5000 איש בחמש שנים. לצערי עד היום לא שמעתי תשובה ברורה מהפלסטינים", אמר אולמרט וקרא לממשלת ישראל לקחת יוזמה ולפתוח בתהליך מדיני שיהפוך את ישראל מנגררת ליוזמת.

באחת השאלות מהקהל נשאל אולמרט לגבי המצב שבו איש ציבור - שר החוץ ,לפי דוגמת השואל - ממתין יותר מעשר שנים להחלטה על הגשת כתב אישום נגדו. "אין אדם שמתאים יותר ממני לשאול אותו את השאלה הזו, אבל זה שזה נכון לשאול אותי לא אומר שזה נכון שאני אענה בפומבי. את התשובות שלי אני אתן במקום אחר והן יהיו חד משמעיות", הוא אמר.